CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în Maramureș în ultimele 24 de ore: un nou deces, 94 cazuri active (10 cazuri noi) din 354 de infectați

5
1224

COVID-19. Informații oficiale (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș), luni, 27 iulie 2020, ora 13.00. În acest moment, în Maramureș sunt 94 cazuri active (persoane diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 – noul coronavirus). Iată care sunt principalii indicatori din județul Maramureș (conform datelor cuantificate de Comitetul pentru Situații de Urgență Maramureș și actualizate de 2mnews cu comunicările oficiale din ultimele 24 de ore):

 

Numărul celor decedați a crescut cu o persoană (de la 18 la 19 persoane). Persoana decedată era un bărbat din grupa de vârstă 60-69 de ani. Pacientul era înregistrat cu comorbidități.

Numărul celor infectați a crescut cu 10 persoane (de la 344 la 354 de persoane de la începutul pandemiei).

Numărul celor externați a stagnat (la 241 de persoane).

Numărul de teste procesate în Maramureș până în 22 iulie inclusiv (în 3 luni de funcționare a laboratorului): 7.394.

 

Precizare: Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că în ultimele 24 de ore, la nivel național, s-au făcut 7.574 de teste (4.877 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.697 la cerere), cu 7.524 teste mai puține decât ieri (la totalul general au fost adăugate și 59 de teste făcute alaltăieri, dar neincluse în raportarea zilei: numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 1.110.534).

 

* Foto: Instituția Prefectului Maramureș

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Dragi baimareni, cu pandemia COVID 19 nu-i de joaca! Va rog sa va feriti, sa purtati masca cand iesiti din apartament, sa va spalati des pe maini, sa nu intrati in contact cu persoane vulnerabile sau necunoscute!

    • Cert, toate cele spitalizate. Nu sunt însă din Baia Mare, doar că aici sunt sigurele spitale care tratează acest tip de pacienți (fostul TBC – cazurile grave – și spitalul de Boli Infecțioase).

  2. Buna ziua, deoarece sunt din categoria de virsta vulnerabila, VA ROG MUUUUULT sa comunicati si zona din care provin bolnavii, si, daca se poate, ce comorbiditati au avut cei decedati. Se facea asta la inceputul pandemiei si ar fi un factor de evitare a panicii.

    • Din păcate, încadrarea în spațiu a pacienților depistați pozitivi/decedați este făcută, la nivel național, doar pe județe. Comorbiditățile sunt comunicate doar statistic, la nivel procentual național pe perioade mai lungi de timp. Vă comunicăm toate datele pe care le aflăm din surse oficiale și surse credibile, mai puțin date de indentificare ale pacienților (pentru că contravine legii). Sănătate și grijă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here