FAPT – În primele 8 luni ale acestui an, Primăria Baia Mare a tras 31 de milioane de lei din singurul credit în care mai are bani: în cont au mai rămas 32 de milioane de lei, care vor fi cheltuiți până anul viitor

4
3471

SITUAȚIA DATORIEI PUBLICE – BAIA MARE. Din creditul de 130 de milioane de lei luat în 18 noiembrie 2020 de Primăria Baia Mare de la BCR, ultimul în care municipalitatea mai are bani, s-au tras în luna august 3,46 milioane de lei (exact: 3.463.988,84 lei). În primele 8 luni ale anului, Primăria a tras din acest credit 31 de milioane de lei (exact: 31.124.892,39 lei), adică o medie de circa 3,9 milioane de lei/lună.

 

Din noiembrie 2020 și până la 31 august 2023, s-au făcut trageri de aproape 98 de milioane de lei (exact: 97.710.069,28 lei), iar în cont au mai rămas 32 de milioane de lei (exact: 32.289.930,72 lei), sumă din care sunt previzionați a se mai trage în acest an încă 22 de milioane de lei (exact: 22.289.930,72 lei), iar anul viitor ultimii 10 milioane de lei.

 

Acest credit este cel de-al treilea activ (neplătit), după cele de 96,24 milioane de lei din 2013, de la CEC, din care mai sunt de plătit circa 40 de milioane de lei, și cel de 20,87 milioane de lei din 2019, tot de la CEC, din care mai sunt de plătit 18,36 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. DA. In mod evident si subtil prin POZA atasata acestui articol, gazetarul vrea sa ne arate unde este de fapt LOCUL in care ar trebui sa se desfasoare ilustrul doctor in economie cereches (in grupa mijlocie la gradinita) mai ales pentru viziunile lui privind prezentul si viitorul unui oras precum este Baia Mare. Pe langa spa…le si sponsorizarile fabuloase incasate DE LA investitori si dezvoltatori, se poate constata ca si din bugetul local (in decursul ultimilor 8 ani) au disparut sume fabuloase cheltuita pe NIMICURI cum ar fi : curatenie doar in zona centrala, fantani arteziene ieftine si de prost gust, panselute, asfaltari sub forma de petice, toaletare peisagistica de mantuiala doar in zone centrale, treceri de pietoni vopsite de sute de ori, locuri de joaca ieftine de proasta calitate cu tematica expirata, mii de bancute si cosuri de gunoi schimbate de la an la an, simulare de maturare si spalare a strazilor, balciuri si cantari cu artisti neplatiti precum si alte activitati si evenimente nejustificate (fara efect asupra comunitatii) ACEST copil de gradinita din punct de vedere a proiectelor si viziunilor de dezvoltare pe termen mediu si lung a cheltuit sume fabuloase pentru imaginea lui, pentru portofelul lui si pentru manipularea in mod mizerabil a electoratului orbit si pacalit cu improvizatii superficiale. NICI O INVESTITIE majora si de anvergura in ultimi zece ani cum ar fi : parcari subterane si supraterane etajate, pasaje rutiere, piste pentru biciclisti de nivel european, faleza de promenada pe marginile sasarului, amenajare de portiune navigabila pe cursul acestuia, reconfigurarea centrului vechi si a pietei 1 Mai ca loc de promenada, Parc industrial, Aqua Parc de nivel si standard european, extinderea si modernizarea parcului municipal si multe multe altele. Sa speram ca electoratul baimarean se va trezi la realitate (precum o fac si magistratii) si vor alege un nou primar asumat, potent ca intelect si vizionar privind viitorul acestui oras (CAPTIV in acest moment)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here