FAPT – Finanțele Publice din Maramureș au cerut insolvența comerciantului de porci Expoexpres din Baia Mare, controlat de Ioan Cozma, care mai are o insolvență cu Danamari, tergiversată de 10 ani

1
7277

DIFICULTATE ECONOMICĂ. Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Maramureș au cerut insolvența comerciantului de porci Expoexpres din Baia Mare, controlat de Ioan Cozma, originar din Orașul Nou (jud. Satu Mare), care mai are o insolvență cu sereleul Danamari din Seini, deschisă în februarie 2013 și tergiversată de mai bine de 10 ani (din decembrie 2018 firma a intrat în faliment) și care figurează cu datorii la stat de peste 8 milioane de lei.

 

Speța, înregistrată în această lună, va fi judecată de magistratul desemnat al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș. În urmă cu 3 ani, Expoexpres, firmă fondată în februarie 2017 și specializată în comerțul cu ridicata a animalelor vii, care are ferma de porci tot în Seini, a raportat o cifră de afaceri de 5,31 milioane de lei și un profit net de 418.000 lei, însă în 2021 afacerile s-au prăbușit la 1,76 milioane de lei, însă firma lui Cozma tot a raportat un profit de 113.000 lei – pentru 2022 societatea nu are public bilanțul financiar.

 

În martie 2023, Finanțele Publice au programat executarea silită a mai multor utilaje aparținând firmei Expoexpres (inclusiv mașinile industriale de tocat carne, tunelul de congelare și semiremorca cu trei etaje pentru transport animale), însă aceasta a fost anulată, cel mai probabil în urma unei aprobări de eșalonare a datoriilor care nu a fost respectată.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cei mai mari tepari din Seini, toata familia au firme, danamari, expoprod, expoexpres, suinprod, etc. toate falimentate, au dat tepe la toata lumea, au frauda cu fonduri de la apia. Mai sunt si pocaiti pe deasupra, cat ii mai rabda Dumnezeu!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here