PIAŢA MUNCII – Trei firme din Maramureş, în clasamentul naţional al angajatorilor din industria mobilei

0
705

ANGAJATORI. Conform datelor înregistrate la 31 decembrie 2016 la Inspecţia Muncii (instituţie care are în subordine ITM-urile judeţene), în topul angajatorilor din industria mobilei figurează trei societăţi din Maramureş, firmele din judeţ ocupând şi primele două poziţii în clasamentul anului 2016 în funcţie de numărul de angajaţi.

 

Astfel, Aramis Baia Mare (firmă controlată de Vladimir Iacob şi Marius Selescu) este şi în 2016 cel mai mare angajator din România pe segmentul de producţie a mobilei, cu 4.475 de angajaţi (cu 700 de angajaţi mai mulţi decât la sfârşitul anului 2015), adică cu 66% mai mulţi decât firma de pe locul 2. Firma băimăreană este şi liderul naţional al exportatorilor de mobilă, fiind cel mai important furnizor al retailerului IKEA.

 

Locul 2 în clasamentul naţional al angajatorilor din industria mobilei este ocupat de un alt mare exportator maramureşean, Plimob Sighetu Marmaţiei (societate controlată de Vasile Godja) cu 1.481 de angajaţi. În topul naţional mai figurează şi Taparo Târgu Lăpuş (firma controlată de Ioan Filip), societate care se clasează pe locul 6 şi care la finalul anului trecut avea 1.215 de angajaţi.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here