FAPT – După ce ucrainenii i-au acuzat că au câștigat cu arbitrii, Minaur s-a calificat în sferturile EHF, învingând-o pe Donbas cu o diferență de 8 goluri

0
328

EHF EUROPEAN CUP. CS Minaur Baia Mare s-a calificat în această seară în sferturile EHF European Cup, după ce a învins și în meciul retur formaţia ucraineană Donbas Mariupol, cu 34-26 (18-15). Ambele meciuri din optimile de finală s-au disputat la Baia Mare, vineri Minaur impunându-se la limită, cu 24-23, victorie pusă de ucraineni pe seama arbitrajului pro-gazde al brigăzii slovace Boris Cipov & Zoran Klus.

 

După ce două treimi din prima repriză echipa ucraineană a păstrat echilibrul pe tabela de marcaj (11-11 în min. 22), Minaur a apăsat pedala de accelerație și s-a distanțat la 4 goluri (15-11), păstrând la intrarea la vestiare o diferență confortabilă (18-15).

 

În repriza a doua, băimărenii au dus diferența la 10 goluri (33-22), parcă pentru a contracara acuzele ucrainenilor după primul joc. Chiar dacă spre final, când victoria și calificarea nu mai puteau fi puse sub semnul întrebării, Minaur a oprit turația motorelor, scorul final scutește de orice comentarii suplimentare (34-26), într-un meci în care antrenorul Adrian Petrea a rulat întreg lotul avut la dispoziție și în care au înscris 10 jucători (printre care și portarul Răzvan Pop).

 

Pentru băimăreni, care au avut în această dublă manșă și 8 jucători indisponibili (accidentați), au înscris: Călin Căbuţ (8 goluri), Sergiu Makaria (5 goluri), Gabriel Haiduc, Tomas Cip, Daniel Mureşan (câte 4 goluri), Robert Nagy și Andrei Buzle (câte 3 goluri), Mihai Bogdan Dobra, Răzvan Pop și Tudor Bogdan Buguleţ (câte 1 gol).

 

De la Donbas au marcat: Grigori Semencenko (5 goluri), Mihailo Krivcikov și Andrei Bespalov (câte 4 goluri), Voodimir Kilievoi și Serghei Dubovik (câte 3 goluri), Danilo Rahozin și Danilo Ivanilov (câte 2 goluri), Vitali Psol, Danilo Osadcîi și Volodimir Kara (câte 1 gol).

 

Cu două victorii și un golaveraj cumulat în dubla manșă eliminatorie de 58-49, Minaur Baia Mare s-a calificat în sferturile EHF European Cup.

 

* Foto: CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here