DECIZIE – Pentru că deputatul Apjok, exclus din UDMR, nu renunță la ciolanul parlamentar, maghiarii din Maramureș vor fi reprezentați de… sătmăreni

1
627
Nagy Szabolcs, Turos Lóránd

COMPROMIS FORȚAT DE ÎMPREJURĂRI. UDMR a decis ca parlamentarii UDMR de Satu Mare (senatorul Turos Lóránd și deputatul Nagy Szabolcs) să preia sarcina reprezentării comunității maghiare din județul Maramureș în Parlament pentru următorii 4 ani, după ce fostul deputat UDMR Maramureș, Apjok Norbert, a fost exclus din partid și din grupul Parlamentar, printr-o decizie a Consiliului Permanent, dar a refuzat să demisioneze din funcția de deputat, pentru a putea fi înlocuit cu alt maramureșean de pe lista de supleanți a UDMR, rămânând să activeze ca deputat independent.

 

Decizia a fost oficializată vineri, 19 februarie 2021, în cadrul unei întâlniri ce avut loc la Baia Mare cu liderii locali ai UDMR din județ, la care a participat și secretarul general adjunct al Guvernului, sigheteanul Zahoranszki István. Conform acestei decizii, deputatul Nagy Szabolcs (37 de ani) va reprezenta la București interesele comunității maghiare din zona Băii Mari, iar senatorul Turos Lóránd, pe cele ale comunității din zona Sighetu Marmației.

 

Sătmăreanul Nagy Szabolcs (37 de ani) este secretarul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților și face parte din două comisii permanente: pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și pentru știință și tehnologie. El a susținut, la Baia Mare, că va dezvolta un parteneriat strâns de colaborare cu primari și consilieri locali ai UDMR din județul Maramureș, pentru ca angajamentele asumate de aceștia în campania electorală să se concretizeze în cât mai multe proiecte de dezvoltare și investiții finalizate până la sfârșitul mandatului.

 

„Vom încerca să compensăm și absența reprezentării UDMR din Consiliul Județean Maramureș. Suntem aici nu doar pentru a ajuta activitatea aleșilor locali ai UDMR, dar și să asigurăm o reprezentare pentru fiecare maghiar din Maramureș, pentru a fi partenerii de sprijin ai comunității maghiare” , a declarat deputatul UDMR de Satu Mare Nagy Szabolcs.

 

Turos Lóránd (43 de ani), repartizat să reprezinte/răspundă maghiarii din nordul Maramureșului, este la al doilea mandat de senator UDMR de Satu Mare și face parte din Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe. El a susținut, la Baia Mare, că „în acest moment, interesul major este ca fiecare maghiar din județ să beneficieze de o reprezentare eficientă la nivel central și local”.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here