FAPT – Cum a reușit administrația județeană să cumpere un robot de curățare a Bazinului Olimpic descoperit, care este administrat de o structură guvernamentală

0
505

CE PÂRGHII SE GĂSESC CÂND GUVERNUL E SĂRAC. Administrația județeană a cumpărat cu 52.450 de lei un robot profesional de curățare a Bazinului Olimpic descoperit din Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare. Robotul este marca Dolphin Wave 300 XL și a fost proiectat de firma israeliană Maytronics, fiind recomandat de producător, care îl prezintă ca fiind un produs care asigură cea mai modernă curățare a piscinei, în cazul piscinelor publice mari, pentru bazine cu lungimea de 25-60 metri (centre olimpice, parcuri acvatice, piscine profesionale).

 

Robotul a fost cumpărat de la firma Otto Solution Investment SRL din Plopeni (jud. Prahova), care gestionează magazinul online magazinul-de-piscine.ro (rabatul făcut de magazin Consiliului Județean este de circa 430 de lei față de prețul de vânzare en-detail).

Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” este o instituţie publică în subordinea Agenției Naționale pentru Sport (aflată până în 10 iulie 2023 în subordinea Ministerului Tineretului și Sporturilor și după desființarea ministerului a fost plasată  în subordinea directă a Guvernului și în coordonarea primului ministru). Complexul din Baia Mare administrează Sala Polivalentă Lascăr Pană, Terenul de rugby Arena Zimbrilor, Bazinul Olimpic de înot acoperit (care nu este olimpic, neavând dimensiunile necesare), Bazinul Olimpic de înot descoperit, Hotel Sport etc.

 

Consiliul Județean Maramureș nu are nicio atribuție privind bazele sportive din administrarea complexului sportiv național din Baia Mare, așa că achiziția a fost mascată sub participarea la un proiect comun (CJ Maramureș și Complexul Sportiv), botezat „Cooperare interinstituțională privind creșterea capacităților în domeniul sportului la nivelul Complexului Sportiv Național Lascăr Pană”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here