FAPT – În Maramureș: contract de 4 milioane de lei atribuit unei firme cu cifra de afaceri de 173.000 de lei și un singur angajat

0
4776

GIULEȘTI. Administrația locală din comuna maramureșeană Giulești, controlată de edilul Laurențiu Batin (PNL), a semnat în 28 septembrie 2023 un contract în valoare de 4 milioane de lei (exact: 4.086.103 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectarea și execuția centrului de colectare selectivă a deșeurilor prin aport voluntar în localitate. Cea mai mare parte a investiției este finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Contractul, care trebuie finalizat în 21 de luni, a fost semnat cu o asociere de firme care are ca lider o firmă cu un singur angajat și care are cifra de afaceri de doar 4% din valoarea actualului contract. În schimb, are sediul social într-o comună din apropiere, Rona de Jos (situată la circa 22 de kilometri de Giulești), iar unul dintre asociați este chiar din comuna Giulești. Contractantul a fost unic ofertant.

 

Câștigătorul licitației de la Giulești a fost desemnată asocierea Four Grip Invest SRL & Rout Stone SRL. Liderul de asociere, Four Grip Invest SRL, este înregistrat în Rona de Jos, este specializat pe lucrări de construcții a clădirilor și este deținută de 4 asociați (fiecare dețin părți egale, 25%): Ioan Anton Herbil, Gheorghe Pavel Nan (primii doi sunt asociați în procente egale și în firma de consultanță Topo Land Rona SRL, firmă cu 3 angajați), Petru Nan (care deține și firma de inginerie și consultanță tehnică Design Proconst SRL din Rona de Jos) și Radu Ionuț Țiplea (originar din Berbești, sat aparținător de comuna Giulești). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de doar 173.306 lei (circa 4% din valoarea actualului contract) și un profit net de 116.319 lei, realizat cu 1 angajat.

 

Rout Stone SRL, asociatul secundar, este înregistrat în Cluj-Napoca și este specializat în lucrări de construcții a drumurilor. Firma este controlată de Nonic Alin Rozor (90%, procentele minoritare, 10%, îi aparțin soției sale, Delia Ioana Rozor – cei doi mai dețin încă 3 firme de păcănele și jocuri de noroc: Free Seven Games SRL, Ron Play SRL și Vegas Play Caffe SRL). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 12,15 milioane de lei și un profit net de 2 milioane de lei, realizat cu 34 de angajați, dar și datorii de circa 4,6 milioane de lei.

 

Câștigătorul licitației a anunțat deja subcontractarea serviilor de proiectare și a lucrărilor de execuție specializate.

 

* Foto generică: @Laurențiu Batin FB

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here