OFICIAL – Care sunt marile proiecte de infrastructură rutieră din Maramureș finanțate din Bugetul pentru 2019

0
1050

INFRASTRUCTURĂ. În cea mai recentă variantă a strategiei fiscal-bugetară a Ministerul Transporturilor pentru perioada 2019-2021, anexă la Bugetul de stat pe 2019 – varianta inițială a fost modificată -, sunt menționate ca priorități strategice: finalizarea lucrărilor la obiectivele/proiectele de investiții aflate într-un stadiu avansat de realizare, cu finanțare asigurată; continuarea lucrărilor la obiectivele/proiectele de investiții aflate în derulare, precum și începerea de noi lucrări, situate pe rețeaua TEN-T, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile și fonduri rambursabile.

 

Practic, în 2019, Ministerul Transporturilor își va focaliza alocarea resurselor financiare pentru construcţia de autostrăzi/drumuri expres pe rețeaua TEN-T. Trei obiective din Maramureș sunt (sau au rămas) cuprinse în varianta finală a strategiei Ministerului Transporturilor.

 

Este menționat Drum expres/Autostrada Nordului (Drum expres Petea – Satu Mare – Baia Mare și Autostrada Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava, precum și analiza conexiunii Cluj – Dej), obiectiv pentru care se va cuprinde în buget elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate.

 

Alt proiect despre care se precizează că va fi bugetat “pe parcursul anului 2019, după obținerea aprobărilor legale necesare” este varianta de ocolire Baia Mare (drumul de centură). În fine, tot Ministerul Transporturilor a introdus în Bugetul pentru anul 2019, pe lista “principalelor proiecte de modernizare drumuri naționale”, DN 18, pe tronsoanele Moisei – Iacobeni și Baia Mare – Sighetu Marmației, lucrări aflate în stadiu avansat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here