FAPT – Au fost admise spre finanțare cu 144 milioane de euro 3 obiective semnificative din Maramureș: reabilitarea a 8 tronsoane de drumuri județene și parcurile industriale Baia Sprie și Fărcașa

1
3418

INFRASTRUCTURĂ. Trei proiecte semnificative de infrastructură rutieră și edilitară dezvoltate de administrația județeană din Maramureș au fost admise spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, întrunind numărul de puncte care le-a permis să se încadreze în suma totală disponibilă pentru realizarea respectivelor obiective. Cele 3 proiecte majore totalizează o valoare de 144,3 milioane de euro, a precizat administratorul public al județului Maramureș, Gabriel Ștețco.

 

Astfel, Consiliului Judeţean Maramureş i-au fost aprobate proiectul “Mara Nord”, care prevede reabilitarea a 8 tronsoane de drumuri județene (în valoare totală de 125 milioane de euro – a fost declarat admis cu 89 de puncte); construirea parcurilor industriale inteligente din Baia Sprie (în valoare de 10,8 milioane de euro – a fost declarat admis cu 90 de puncte) și Fărcașa (în valoare de 8,5 milioane de euro – a fost declarat admis cu 91 de puncte).

 

La începutul anului 2024 vor fi semnate contractele de finanțare pentru cele 3 obiective și vor putea fi demarate licitațiile pentru construirea acestora.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here