ACHIZIȚIE – Primăria Vișeu de Sus vrea să-și facă firmă de transport în comun și cumpără 10 autobuze hibrid cu un preț estimat la 11,3 milioane de lei

0
7689

AUTOBUZE – VIȘEU DE SUS. Administrația publică din Vișeu de Sus, un orășel cu 15.000 de locuitori, își cumpără cu 11,3 milioane de lei 10 autobuze hibrid pentru “reducerea emisiilor de carbon”, deși nu are transport public în comun. Mai exact, până acum, transportul public în comun se realizează exclusiv cu 3 microbuze utilizate pentru transportul elevilor (o obligație prevăzută de legislație).

 

Banii vin, în cea mai mare parte, din pușculița europeană (prin Regio – Programul Operațional Regional) în contul unui proiect mai vast, de 23 de milioane de lei, care prevede și modernizarea a 4,2 kilometri infrastructură rutieră și un sistem e-ticketing (pentru controlul asupra achiziției și utilizării biletelor și abonamentelor de călătorie). Întreg proiectul trebuie finalizat până în luna noiembrie a acestui an.

 

Întreaga rețea stradală din Vișeu de Sus cuprinde 123 străzi care totalizează 72,4 kilometri, din care 20 de kilometri sunt drumuri de pământ. Anterior proiectului, pe o distanță de 8,2 kilometri (pe străzile Rândunelelor, 22 Decembrie, Dragoș Vodă și Bogdan Vodă, situate pe traseul DN 18 și unde este organizat transport interurban cu operatori privați) au fost stabilite 21 de stații de autobuz.

 

Conform caietului de sarcini, cele 10 autobuze cu motorizare hibrid (diesel – electric) pe care vrea să le cumpere administrația locală din Vișeu de Sus, controlată de primarul Vasile Coman „Vărzaru”, sunt din gama 9-11 metri lungime, cu trei uși. Necesitatea achiziției? Vișeu de Sus vrea să-și înființeze un sistem de transport public.

 

Valoarea totală a celor 10 autobuze hibrid este de 11.305.629,60 lei + TVA, câștigătorul urmând să fie stabilit în funcție de preț (70%), impactul operațional energetic (20%) și consumul de combustibil al autobuzelor din ofertă (10%) – data deschiderii ofertelor este 20 ianuarie 2020, iar durata contractului (implicit livrarea) este 6 luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here