PE TĂCUTE – Administrația Băii Mari vrea să cumpere cu 4,65 milioane de euro 700 de containere cu grup sanitar pentru a-i muta pe romii săraci

2
3860
Membri ai minorității rome de pe Craica (Foto: mesalaa.com)

EXCLUSIV. Administrația Băii Mari, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, a anunțat achiziția prin licitație publică a 700 de containere cu grup sanitar “pentru cazarea famililor cuprinse în sistemul de asistență socială din Baia Mare și care locuiesc în condiții insalubre”. Achiziția va fi făcută prin Direcția Asistență Socială din subordinea Primăriei și este estimată la peste 22 de milioane de lei (exact: 22.205.062,50 lei), echivalentul a aproximativ 4,65 de milioane de euro.

 

În document este menționată și locația unde vor fi amplasate cele 700 de “locuințe din elemente modulare tip container”: în zona Postfunduș, parte din zona industrială estică a municipiului Baia Mare. Cele 700 de module vor fi de două tipuri: container bicompartimentat cu grup sanitar complet și ansamblu de două containere cu grup sanitar complet.

 

Foto: Dorin Maciovan

Cele două tipuri de module-container sunt de fapt același produs, având aceeași structură de pereți exteriori, pardoseală, acoperiș și aceleași dimensiuni, diferă doar destinația și compartimentarea spațiului interior funcție de numărul de persoane care poate locui acolo (familii sau persoane singure). Administrația publică a Băii Mari a fixat drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț (deși, mai corect formulat este cel mai bun raport preț-calitate, pentru că prețul este decisiv în procent de 85%, iar calitatea este criteriul minoritar, 15%).

 

Contractul este prevăzut să se încheie pe o durată de un an, dar termenul limită pentru ofertare a fost scurt, sub o lună, ultima zi fiind 20 ianuarie 2020.  Nu este prima dată când edilul Cherecheș vrea să pună în practică “eradicarea pungilor de sărăcie din Baia Mare” în acest mod, care în limbaj cotidian se numește segregare, pungile de sărăcie clamate fiind cartierele ilegale de cocioabe de la Craica, Pirită și Ferneziu (în zona Romplumb), unde trăiesc preponderent romi.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Oare ce zone ale orașului intenționați să mai distrugeti? Chiar nu va pasa de locuitorii acestui oras, de banii din taxele si impozitele lor?…de voturi nu mai vorbesc. Pe mine cine m-a ajutat 17 ani cat am fost in scoala si altii 15 in care am platit rata la apartament si inca mai am in continuare ca sa fiu vecin cu acești paraziții? Voi normali sunteti la cap? Nu au rezolvat tari mai civilizate si mai bogate problema aceasta si credeti ca voi ati gasit solutia? Construiți sau cumpărați cu acei bani 150 de case sau apartamente si dati-le celor care merita cu rate modeste, iar cu banii rezultați construiți altele si tot asa…cine vrea sa-i integreze pe tigani sa-i ia acasa la el !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here