8,5 MILIOANE DE EURO – Parcul industrial de la Fărcașa a întrunit cel mai mare număr de puncte dintre proiectele depuse de județul Maramureș, 91, fiind admis spre finanțare

0
104

PARCURI INDUSTRIALE MARAMUREȘ. Parcul industrial de specializare inteligentă de la Fărcașa, proiectul de 8,5 milioane de euro care va fi dezvoltat pe o suprafață de 20,4 hectare în comuna maramureșeană, a întrunit cel mai mare număr de puncte dintre proiectele depuse de județul Maramureș, 91, fiind admis spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Contractul de finanțare urmează să fie semnat la începutul anului 2024.

 

Investiția va fi realizată de Consiliul Județean Maramureș (prin firma înființată pentru gestionarea și administrarea acestor obiective, Parcuri Industriale Maramureș SA) și ADR Nord-Vest, care vor edifica infrastructura și conectarea la utilități (energie electrică, gaz metan, apă potabilă și industrială, canalizare, iluminat stradal, internet de mare viteză). Valoarea totală în infrastructura de bază este de 8,5 milioane de euro, Parcuri Industriale Maramureș SA urmând să contribuie cu 4,5 milioane de euro și finanțarea nerambursabilă fiind de 4 milioane de euro.

 

De asemenea, proiectul de Fărcașa include un buget pre-rezervat de 10-15,5 milioane de euro (pentru un minim de 5 rezidenți asumați prin proiect și un maxim de 10 rezidenți), acești bani urmând să fie puși la dispoziția firmelor rezidente ca finanțări nerambursabile (cu un maxim de 2,5 milioane de euro/rezident) pentru edificarea halelor.

 

Conform Studiului de Fezabilitate, suprafața halelor ar totaliza 6,6 hectare, iar durata maximă de execuție este de 29 de luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here