FAPT – Administrația Băii Mari și-a eliberat autorizația de construire pentru reabilitarea unui tronson de 3,6 km al străzii Victoriei: ultimul document necesar demarării investiției de… 53 de milioane de lei

4
4903

INFRASTRUCTURĂ. Administrația Băii Mari și-a eliberat autorizația de construire pentru reabilitarea unui tronson al străzii Victoriei, cuprins între bulevardele Decebal și Independenței. Acesta este documentul final necesar demarării investiției declarate de municipalitate la 39 de milioane de lei (exact: 39.155.055,59 lei) + TVA.

 

Primăria Baia Mare beneficiază pentru această lucrare de o finanțare nerambursabilă de 43 de milioane de lei (sumă care include TVA), de la Ministerul Dezvoltării, prin  Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, însă valoarea investiției este de, conform proiectului tehnic, de aproape 53 de milioane de lei (exact: 52.850.489,19 lei, sumă care include TVA), restul banilor (circa 10 milioane de lei) urmând să fie suportați din bugetul local.

 

Practic, intră în reabilitare majoră tronsonul de la mall-ul Vivo! și până la benzinăria de la urcarea pe Dealul Dura (ieșirea din oraș către Tăuții Măgherăuș), în lungime de 3,65 km. Lucrările presupun executarea de terasamente, strat de fundație, strat de bază, îmbrăcăminte rutieră, trotuare etc. Conform documentației tehnico-economice avizate de forul deliberativ al urbei în această lună, durata de execuție este de 20 de luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Foarte bine ! Este laudabil ca au accesat fonduri nerambursabile prin PNI Anghel Saligni ! Cat despre durata de implementare a proiectului….succes la licitatie ….si corectitudine !

  2. Și? Cine câștigă licitația? Hai că se strigă: 53 de meleoane o dată, 53 de meleoane de două ori, adjudecat pt. suma modică de 53 meleoane + niște mărunțiș de popcorn prin contracte subsecvente. Câștigător, finu’ da’ și nănașu’. Sta-le-ar mâncarea-n gât de ciocoi tâlhari, îmbuibați și nesătui.

  3. Cred că aveți strecurată o eroare în text. Tronsonul din strada Victoriei care are lungimea aceea de 3,65 km și care va fi reabilitat se întinde din zona mall-ului Vivo și până în spatele benzinăriei Mol de la ieșirea din oraș spre Tăuții Măgherăuș. Conform aplicației Google Maps, de la Universitate la Vivo sunt doar 1,5 km de șosea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here