FINAL CU VICTORIE – CSM Sighetu Marmației încheie campionatul pe locul 7, cu o victorie la scor de neprezentare cu retrogradata Sportul Șimleu Silvaniei

0
332

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 27 mai 2023, pe Stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei, în meci contând pentru etapa a 10-a a play-out-ului Seriei a 10-a Liga a III-a la fotbal, CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei a pierdut, cu 0-3 (0-1), partida cu CSM Sighetu Marmației. Meciul, arbitrat la centru de sibianul Cristian Antonio Pascu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Şimleu Silvaniei) și 3 (Sighetu Marmației).

 

A fost cel de-al 4-lea meci direct dintre cele două echipe din actuala ediție de campionat. În sezonul regular victoriile s-au împărțit, victoria revenind gazdelor: 3-0 la Șimleu Silvaniei (22 octombrie 2022) pentru Sportul și 4-2 la Sighetu Marmației (25 martie 2023) pentru CSM. În meciul tur din play-out (29 aprilie 2023), la Sighetu Marmației, s-a impus Sportul Șimleu Silvaniei, cu 1-0, așa că sălăjenii porneau cu un dublu avantaj: ascendentul moral al rezultatelor directe (2-1) și terenul propriu.

 

Numai că acum nu mai conta nimic, nici măcar rezultatul, Sportul fiind ultima clasată în serie și retrogradată matematic de mai multe etape. Așadar, s-a jucat exclusiv pentru statistică. Meci cu miză 0, câștigat categoric de sigheteni, la scor de neprezentare (prin golurile marcate de francezul Djamal Amrichate, Viorel Pătrășcan și Emanuel Dat), în fața unei echipe blazate în fața evidenței care face ca sălăjenii să evolueze în următorul sezon în Liga a IV-a.

 

Iată rezultatele etapei:

• CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei – CSM Sighetu Marmaţiei: 0-3 (0-1);

• CS Minerul 1947 Ocna Dej – FC CFR 1907 Cluj SA 2: 1-1 (1-0);

• SCM Zalău – CSM Victoria Carei: 4-0 (3-0).

 

În urma rezultatelor din ultima etapă a play-out-ului, CSM Sighetu Marmației termină campionatul pe locul 3 în play-out, corespondentul locului 7 în Seria a 10-a (formată din 10 echipe). Au retrogradat Victoria Carei și Sportul Șimleu Silvaniei. Dacă obiectivul a fost menținerea în Liga a III-a, elevii lui Adrian Iencsi l-au îndeplinit.

 

* Foto arhivă (CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei – CSM Sighetu Marmaţiei, 22 octombrie 2022): @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here