FAPT – În Baia Mare, 17.000 de euro pentru proiectul Memorialului Holocaustului, „spaţiu instabil, care pătrunde şi neagă limitele individului”

1
263

CONCURS. 80.000 de lei este pregătită municipalitatea Băii Mari, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, să plătească pentru cea mai bună soluţie artistică, respectiv proiectul tehnic, de amenajare/amplasare a monumentului Memorialul Holocaustului. Sigur, artistului desemnat câștigător (de un juriu din care fac parte arhitecți, urbaniști, sculptori) i se va încredința și lucrarea efectivă.

 

Proiectare tehnicǎ, amenajarea şi amplasarea (în Baia Mare a) viitorului monument “Memorialul Holocaustului” trebuie să aibă ca rezultat “exprimarea de amintiri şi să stârnească emoţii, fiind parte a unui proces de vindecare şi rememorare a unei traume de dimensiuni inimaginabile” şi „să reprezinte istoria şi valoarea culturală a municipiului”.

 

Bine, dacă tot a trecut deprimarea cauzată de Blue Monday (gogorița fără nicio bază științifică definită pentru proști drept „cea mai deprimantă zi a anului”) și mai aveți chef de poezii și sirop, luați lumină în privința a ce mai trebuie să facă artistul viitor câștigător al concursului de soluții: “realizarea unui traseu prin parcurgerea spaţiului, fiind imprevizibil şi ascunzînd semnificaţiile, un spaţiu instabil, care pătrunde şi neagă limitele individului şi ale locului, precum şi limita între interior şi exterior, oferind o senzaţie de incertitudine, de rătăcire, care face trimitere la traume istorică şi la experienţa individuală”.

 

Juriul care va face ierarhizarea finală este compus din: Izabella Morth, Futo Edmund, Ioan Marchiş, Ionuţ Filip, Aura Pintea, Bakk Andrei – membru supleant, Ioana Fechete – secretar fără drept de vot. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 ianuarie 2020.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. A inebunit Primarul, la 75 de ani de la evenimente el arunca banii pe Sasar. Mai sunt 2 evrei undercover in Baia Mare si atat. Cati deportati a avut baia mare si pt cine face monumentul? pt amicul primar de Monaco? Au luat-o razna consilierii municipali?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here