FACILITATE – Deputatul Călin Bota, la dezbaterea județeană pe tema proiectului de lege care vizează vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul privat

0
67

VOUCHERE DE VACANȚĂ PENTRU ANGAJAȚII DIN SECTORUL PRIVAT. Deputatul maramureșean Călin Ioan Bota (PNL) a participat la dezbaterea inițiată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pe tema proiectului de lege care prevede ca și angajații din sectorul privat să primească vouchere de vacanță, suportate din bugetul de stat, un proiect pe care deputatul maramureșean l-a semnat în calitate de coinițiator.

 

La dezbatere au fost prezenți, pe lângă inițiatorul proiectului, senatorul liberal Eugen Țapu-Nazare, cei mai semnificativi agenți din turism și HoReCa din Maramureș, asociații și agenții de turism, angajatorii de top din județ, interesați de această facilitate pentru miile de angajați pe care îi au.

 

Proiectul vizează înlăturarea discriminării dintre bugetari și angajații mediului privat și sprijinirea turismului românesc.

 

Pentru cei 4,2 milioane de angajați din mediul privat, efortul bugetar ar fi de 6,09 miliarde de lei, dar două treimi din această sumă se întoarce la buget sub diverse forme (TVA, impozit pe salarii și pe profit etc.), diferența regăsindu-se în efectul generat: sprijinirea turismului românesc. Profitând de voucherele primite, românii ar alege să își petreacă vacanțele în țară.

 

Un studiu realizat de specialiști ai Academiei de Studii Economice București arată că suma cheltuită cu voucherele este, de fapt, o investiție care, la capătul ciclului, crește PIB-ul cu circa 1%.

 

E un proiect  de lege cu impact major în economie și pe piața muncii, iar după finalizarea procedurilor parlamentare va putea intra în vigoare la începutul anului viitor.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota (PNL)ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here