EXCLUSIV – VIDEO – Dovezi: Primăria Baia Mare încalcă legea premeditat, în formă continuată: continuă să arunce gunoiul menajer, ilegal, pe malul râului Săsar

0
3268

ÎN BAIA MARE, LA LIBER: ÎNCĂLCAREA PREMEDITATĂ A LEGII ÎN FORMĂ CONTINUATĂ. În pofida faptului că Primăria Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 lei pentru că încalcă legislația de mediu aruncând gunoiul menajer din municipiu pe malul râului Săsar, într-un loc neautorizat (fapt despre care 2mnews a informat în exclusivitate AICI), și a fost somată să aducă la starea inițială terenul pe care acum se înalță un munte de gunoi și din care levigatul se scurge direct în râu (un emisar al Someșului), legea continuă să fie încălcată, voluntar, premeditat și nesancționat.

 

2mnews vă prezintă imagini exclusive care dovedesc continuarea nestingherită a ilegalității. Filmările au fost făcute în cursul zilei de miercuri, 29 decembrie 2021 (data și localizarea au fost setate pe echipamentul de filmare, ca argument indubitabil), la o săptămână după ce Garda de Mediu, pe lângă amendă, nu doar că a interzis Primăriei Baia Mare să mai depoziteze gunoiul menajer din oraș pe acel teren, ci i-a și impus să aducă la starea inițială terenul până la data de 25 ianuarie 2022.

 

Gunoiul menajer din Baia Mare continuă să fie depozitat ilegal pe terenul viran de pe strada Europa, aflat la limita cu satul Săsar (com. Recea) și niciun factor de răspundere din instituțiile de mediu, sau cele de ordine publică (Poliția) și din magistratură (Parchetele) nu fac nimic pentru a stopa această ilegalitate care deja este premeditată și în formă continuată.

 

Sigur, oamenii din sistemele îndestulător plătite din banii publici sunt foarte ocupați în această perioadă cu cumpărăturile aferente petrecerilor de Revelion, mai puțin cu oprirea unui fenomen infracțional care periclitează nu doar mediu, ci sănătatea oamenilor. … orașul în care “O mână spală pe alta / Toți trăim aici, împreună”.

 

Însă legea e doar pentru unii. Primăria controlată de edilul Cătălin Cherecheș nu s-a sinchisit și continuă să încalce legea, premeditat. În imagini se poate vedea cum la depozitul ilegal de deșeuri de lângă râul Săsar, păzit ilegal (prin abuz în serviciu) de Poliția Locală, intră camionete și camioane (neautorizate pentru transportul deșeurilor, cele mai multe ale firmei Drusal Construct SRL, controlat de finul primarului Cherecheș, Marcel Zoicaș, prin soția sa, Alina Zoicaș) pline cu pungi de deșeuri menajere și ies goale.

 

Nicio mașină nu este încărcată pentru a transporta deșeurile aruncate ilegal, de-a valma și într-un dispreț total pentru lege, la un depozit autorizat, așa cum i s-a impus Primăriei Baia Mare. Niciuna.

 

Surse informate 2mnews au precizat că Poliția a primit în soluționarea acestei spețe o plângere de la un cetățean, pe care însă nu o consideră de o gravitate extremă, și a înregistrat-o ca… reclamație. Pentru că trăim într-o țară bananieră, nu în una din UE, care are obligația și de a respecta legislația europeană de mediu. Să n-aibă nici ei bătăi de cap. Reclamație… ca și cum vecinul și-a golit scrumiera pe geam. Vine Revelionul în orașul luminițelor kitschoase, oameni ocupați. Poate se găsește cineva să oprească ilegalitatea premeditată și săvârșită în formă continuată. Poate.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here