EXCLUSIV – Tranzacție imobiliară de 2 milioane de lei în centrul orașului Cavnic: posibilă edificare a unui nou supermaket

0
3437

TRANZACȚIE – CAVNIC. Societatea IT House Varga Consulting SRL, o mică firmă din satul Brebu Nou (jud. Caraș Severin), specializată în consultanță în tehnologia informației și controlată de Emil Vladimir Varga (care mai deține 50% din Trabucuri Dotcom SRL), a cumpărat cu aproape 2 milioane de lei (exact: 1.980.160 lei, sumă care include TVA – circa 400.000 euro) terenul de circa 4.100 mp cu construcții (două depozite) din centrul orașului Cavnic, localizat pe strada 22 Decembrie nr. 12 – este locul fostelor ateliere ale Minei Cavnic, teren pe care funcționează din august 2015, într-una dintre halele recompartimentate, un magazin Profi Loco.

 

Proprietatea a fost vândută de compania statului Remin după intrarea acesteia în insolvență, fiind cumpărată de firma locală Zovi Maxim SRL (controlată de Ghiță Augustin Babiciu, care avea afaceri în mai multe domenii: fabricarea pufuleților, a hîrtiei igienice, brutărie, ambalare zahăr, transport de marfă, comerț). O parte a terenului (cu una dintre hale) a fost închiriată în 2015, pe o perioadă de 10 ani, firmei care administrează în România magazinele Profi.

 

După decesul lui Augustin Babiciu, în 18 decembrie 2017, firma Zovi Maxim a intrat în insolvență, înregistrând creanțe de peste 13,68 milioane de lei (mare parte din acestea fiind înregistrate la bănci comerciale). Lichidatorul judiciar desemnat de instanță a început vânzarea bunurilor firmei, pentru achitarea creanțelor, unul dintre acestea fiind și proprietatea din Cavnic, care a fost cumpărată, la licitație, de firma din satul Brebu Nou (jud. Caraș Severin), cu suma de 1,98 milioane de lei. Vânzarea s-a vândut sub clauza respectării contractului de închiriere cu Profi, care plătește proprietarului o chirie lunară de 5.000 de lei, dar al cărui contract expiră în anul 2025.

 

Proprietatea este compusă din două hale (care totalizează circa 1.600 mp) și teren (2.510 mp), iar surse implicate au precizat, pentru 2mnews, că va fi folosită, după expirarea contractului cu Profi, pentru edificarea unui supermarket. Analizând situația financiară a cumpărătorului (firma IT House Varga Consulting), cel mai probabil acesta acționează în numele unui beneficiar din umbră, sau are o înțelegere în acest sens cu una dintre firmele care administrează mari retaileri, pentru că nu are capacitatea financiară de a dezvolta o afacere în retail (în 2022 a declarat o cifră de afaceri de 417.316 lei și un profit net de 392.585, realizat cu un singur angajat).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here