EXCLUSIV – Toate detaliile despre primul hipermarket Kaufland din Vișeu de Sus, inclusiv data deschiderii: investiție de peste 29 de milioane de lei

10
6866

RETAIL – KAUFLAND VIȘEU DE SUS. Primul hipermarket Kaufland din orașul Vișeu de Sus, a șasea investiție a holdingului german Schwarz în Maramureș, va fi primul deschis într-o localitate din județ care nu este municipiu (în acest moment, în Baia Mare există trei magazine funcționale și unul avizat pentru construcție, iar în Sighetu Marmației există un magazin funcțional).

 

Grupul german va investi în proiectul de la Vișeu de Sus, care va fi dezvoltat pe o suprafață de teren de 21.538 mp localizată pe Aleea Eroilor, o sumă estimată la peste 29 de milioane de lei (estimarea firmei Kaufland România SCS, subsidiară a holdingului Schwarz fiind de 29.280.000 lei). Perioada de implementare a proiectului este 24 luni, termenul de finalizare estimat de proprietar (Kaufland) fiind noiembrie 2024, iar deschiderea magazinului fiind programată la începutul lunii decembrie 2024.

 

Clădirea va avea regim de înălțime Parter, cu o înălțime maximă de aproape 8 metri, formă rectangulară și dimensiunea de 85,33m x 66,60 m. Magazinul va avea o suprafață utilă de aproape 5.000 mp și o parcare de 231 locuri (incluzând locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități și locuri de parcare pentru familii, locuri de parcare pentru încărcarea mașinilor electrice). De asemenea, în stil clasic, hipermarketul va fi dotat cu terasă acoperită, boxă de reciclare, bariere acces auto, pilon totem etc.

 

În incinta terenului pe care va fi dezvoltat proiectul, circa 50% va fi acoperit de suprafață carosabilă și trotuare pentru circulația pietonală și aproape un sfert de spații verzi (peste 5.000 mp). Accesul pe parcelă se realizează din Aleea Eroilor (DN18).

 

Proiectul, care are eliberat certificatul de urbanism din luna iulie și este în fază de autorizare la Mediu, a fost realizat de firma clujeană Cre Total Projekt Development SRL, înființată anul trecut și controlată de arhitectul Gabriel Colobățiu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here