EXCLUSIV – Saga construirii blocului cu 5 etaje de la Pietrosul din Baia Mare nu s-a încheiat: antreprenorul Roman a dat în judecată, din nou, Primăria și Consiliul Local

3
8025

DEZVOLTĂRI IMOBILIARE. Saga construirii blocului cu 5 etaje de la Pietrosul din Baia Mare nu s-a încheiat: antreprenorul Ion Roman “Romy”, care deține firma Pietrosul SRL, a dat în judecată, din nou, Primăria și Consiliul Local.

 

Inițial, Roman, care deținea toate autorizațiile impuse de legislație, dar al cărui proiect este blocat fățiș de administrația locală, a obținut în instanță obligarea administrației locale să i se aprobe PUZ-ul (document fără care nu poate cere eliberarea autorizației de construire).

 

În pofida deciziei definitive a instanței, administrația locală a refuzat acest lucru. În consecință, Roman a cerut amendarea aleșilor locali, fapt admis de instanță, care a constatat abuzul autorității privind neaprobarea PUZ-ului (în această speță, cei 21 de consilieri locali din Baia Mare amendați cu o sumă enormă – aproape 318.000 lei/consilier – au făcut apel, acesta fiind pe rol/în desfășurare). După amendare, vitejia aleșilor locali ascultători de edilul Cătălin Cherecheș (care i-a instigat să respingă punerea în aplicare a hotărârii judecătorești) s-a estompat, aceștia aprobând PUZ-ul.

 

Numai că în forma aprobată, una din laturile terenului deținut de Roman trebuie regularizată/îndreptată, fapt care presupune un schimb de terenuri între cele două părți (Primărie și firma Pietrosul). Este vorba de circa 90 mp (pe care Roman îi dă orașului din terenul său, iar orașul îi dă aceeași suprafață, pentru a fi îndreptată o latură a terenului). Pentru a obține autorizația de construire (ultimul document care îi lipsește înaintea demarării efective a construcției), Roman trebuie să facă acest schimb. Doar că administrația locală, care prin PUZ-ul aprobat a impus schimbul, l-a respins, blocându-l din nou.

 

Acum, Roman a înregistrat un nou proces pe rolul instanței de judecată (pârâți fiind Consiliul Local și Municipiul Baia Mare/Primăria), pentru ca instanța să oblige administrația locală să facă schimbul pe care tot ea l-a impus. Roman cere și daune (și) în acest caz, proiectul său fiind tergiversat din anul… 2011.

 

Firma Pietrosul SRL Baia Mare încearcă de prin anul 2011 să construiască un bloc cu 5 etaje + etaj tehnic (cu înălțime maximă de 20 de metri), cu 66 de locuri de parcare și loc de joacă pentru copii, pe un teren care îi aparține și care este localizat pe Bulevardul Bucureşti nr.8. Terenul este situat în spatele blocului care adăpostea fostul bar-restaurant și cofetărie Pietrosul, unde este acum magazinul de produse de panificație Bizo, zona fiind cuprinsă între Bulevardul Bucureşti și străzile Gheorghe Bilaşcu şi Petru Maior.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Greseala lui. Ca antreprenor at fi trebuit deja sa stie ca ultimul etaj trebuie sa ajunga la primar. Daca facea lucrul asta, blocul era construit si vandut de mult. Si mai avea si vre-o 7-8 etaje in loc de 5 cat au fost autorizate initial, fara probleme.

  2. Sunt curios daca va verifica cineva dupa inlaturarea lui Chereches cum au trecut PUZ urile unora. Este o mafie care construieste orice oriunde si restul nimic. Care mai e parandaratul ? Un apartament ? Un etaj ?
    DNA, verificati cum au trecut PUZ urile si veti prinde pesti mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here