EXCLUSIV – Procurorul care l-a arestat pe Cătălin Cherecheș va fi numit șeful DNA Cluj: primarul Băii Mari a spus că acesta este „o lămâie” și că „ar trebui aruncat în pușcărie”

2
6949

PROMOVARE. Procurorul Ionuț Vasile, cel care l-a reținut pe primarul Cătălin Cherecheș pentru luare de mită, acesta fiind ulterior arestat, va fi delegat în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Decizia va fi oficializată marți, 12 octombrie 2021 (pentru că ziua de marți, deși în credința populară are 3 ceasuri rele, are tot 24 de ore, ca și celelalte), au precizat pentru 2mnews surse informate/verificate/credibile/implicate.

 

În septembrie 2018, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a acuzat DNA și SRI că i-au „fabricat”, prin procurorul Ionuț Vasile, dosarul de luare de mită și că acesta „ar trebui aruncat în pușcărie”.

 

Ulterior, primarul Cherecheș a revenit asupra declarațiilor privind instituția DNA, spunând că, de fapt, e vorba despre “un singur procuror care se ocupă de Cătălin Cherecheș, din perspectivă privată și din perspectivă publică, din 2012 și până astăzi. Un procuror care se numește Ionuț Vasile, o lămâie a DNA-ului, un om care nu are niciun fel de Dumnezeu și niciun fel de scrupule și care nu respectă drepturile și libertățile cetățenești, iar eu sunt un om care militez pentru dreptate”. Și acest procuror, “unealta unor entități economice (n.red., cu referire la cei care au „interese imobiliare, extractive prin cianurare” etc.) și politice”, „ar trebui aruncat în pușcărie”.

 

Precizare: individual, procurorul Ionuț Vasile de la DNA Cluj nu a fost sancționat/găsit vinovat niciodată pentru săvârșirea vreunui abuz, dar Cherecheș a menționat o decizie CEDO conform căreia procurorul ar fi comis un abuz de putere prin reținerea nefondată, în 2008, a unui avocat din Baroul Bihor, Mircea Țiba.

 

De altfel, și Cherecheș i-a făcut procurorului Ionuț Vasile plângere pentru abuz în serviciu și a cerut instanței ca acesta să fie audiat ca martor în procesul în care este judecat pentru luare de mită. Instanța a respins cererea inculpatului Cherecheș. Ulterior, Secţia pentru procurori din CSM a admis raportul Inspecţiei Judiciare în speța acuzelor/jignirilor aduse de Cherecheș lui Vasile și a decis apărarea reputației procurorului DNA.

 

* Foto: @Digi24

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here