DECIZIE – Motivul pentru care operatorul de salubritate Drusal SA și-a mutat sediul social din Baia Mare în Cluj Napoca

1
6067

EXPLICAȚIE. Drusal SA, cel mai mare operator de salubritate care activează în județul Maramureș, și-a mutat sediul social din municipiul Baia Mare în Cluj-Napoca. Această scriere face public motivul principal al mutării sediului social, după 27 de ani.

 

Se judecă cu Primăria Baia Mare în Cluj-Napoca

 

Firma Drusal, înființată în 1995 în Baia Mare, este cea care operează serviciul de salubrizare menajeră în Zona 1 Maramureș (în Zona Metropolitană Baia Mare, în 31 de UAT-uri din cele 76 din județ) și care va gestiona Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Maramureș de la Sârbi – com. Fărcașa (dacă acesta va deveni operațional vreodată după ce responsabilii au risipit prin mai multe infracțiuni aproape 313 milioane de lei din bugetul UE, al statului și al județului).

 

Principala motivație a deciziei constă în diferendul economic/comercial creat, întreținut și perpetuat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a cauzat firmei private prejudicii financiare pe care aceasta le recuperează prin instanțele de judecată. Conform legii, aceste procese se poartă la domiciliul (sediul social) al celui care introduce acțiunea în instanță, în cazul de față Baia Mare.

 

Pentru că aceste procese au continuitate, din cauza faptului că Primăria Baia Mare nu plătește facturile aferente salubrizării menajere, ba chiar nici nu le acceptă pentru înregistrare în instituția publică, dintr-un abuz cauzat de o dispoziție a primarului, iar casa de avocatură care reprezintă societatea Drusal este din Cluj-Napoca, patronul firmei Drusal, Vasile Pușcaș, a decis să mute sediul social al firmei în Cluj-Napoca (măcar să nu plătească deplasările avocaților la multiplele procese cu Primăria și nici să nu se judece cu instituția în orașul administrației locale).

 

Divizarea firmei și acționariatul

 

În paralel cu mutarea sediului social al firmei Drusal (care a păstrat ca puncte de lucru toate cele 6 sedii secundare din Maramureș – sediul administrativ din Centrul de Afaceri Hermes Contact Baia Mare, care aparține Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, de pe Bd. Unirii nr. 16/4; rampa de depozitare de la Satu Nou de Jos; sediul de pe strada Libertății nr. 17 din Baia Sprie; sediul parcului auto de pe str. Iazului nr. 1A din Baia Mare; punctele de lucru de pe străzile Hortensiei nr. 2 și Oborului nr. 66 din Baia Mare), firma a fost divizată prin desprinderea unor părți din patrimoniul societății și transferarea acestora către trei firme nou-înființate: Drusal City SA, Drusal Depo SA și Drusal Invest SA. Toate aceste trei noi firme din patrimoniul Drusal au fost înființate cu sediul social în Baia Mare.

 

Noul sediu social al Drusal a fost stabilit pe Calea Mănăștur nr. 2-6 în Cluj-Napoca. Firma Drusal SA este controlată de antreprenorul sătmărean Vasile Pușcaș (97,88%) prin firmele sale – Menerom Serv SRL (care deține 40% din acțiuni) și Florisal SA (care deține 24,48% din acțiuni) – și în nume personal (deține 33,40% din acțiuni), iar administrarea acesteia este încredințată lui Mihai Constantin Apan (director general). Celelalte acțiuni ale operatorului de salubritate din Baia Mare sunt deținute de statul român (1,74%) și alți acționari (0,38%).

 

* Foto: sediul administrativ Drusal @ Centrul de Afaceri Hermes Contact Baia Mare – CCI Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai este nevoie de alte explicatii!
    Cultul personalitatii primarului mentine orasul in feuda proprie si a camarilei profitoare. Nici macar Anghel nu si-a permis asa ceva!
    Ne meritam soarta! Prin votul dat!
    Justitia isi are partea ei de vina pentru mentinerea orasului in aceasta stare, nu detaliem.
    Investitorii evita zona din aceleasi motive, migrarea si scaderea demografica sunt consecinte ale aceleiasi cauze, resursa umana calificata prefera Clujul ori alte centre de dezvoltare, promiscuitatea veniturilor salariale obtinute este determinata de aceeasi cauza – in lipsa concurentei investitionale si a ofertei multiple a locurilor de munca cu inalta calificare.
    Mai abitir de aceste situatii, nu este cazul sa aratam, dar exemplele sunt multe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here