EXCLUSIV – Investiție în extinderea și modernizarea capacității de producție a unei fabrici de mobilier din Maramureș

0
2696

INVESTIȚIE ÎN PRODUCȚIE. Firma Ideea Expo SRL din Borșa (fosta Arsenal Expo SRL, până în septembrie 2021), controlată de soții Attila Zoltan Ureche și Ana Ureche (asociați în procente egale), care dețin în orașul maramureșean showroom-ul Mobila Ideea, prin care comercializează bucătării complet utilate, dormitoare, camere de zi, sufragerii, tapițerii, dressinguri, șeminee etc., au introdus în faza pre-execuțională un proiect investițional de mărire și modernizare a capacității de producție a mobilierului.

 

Investiția va fi derulată pe terenul în suprafață de circa 2.500 mp pe care familia Ureche îl deține pe strada Libertății nr. 137, înregistrat ca punct de lucru al firmei, și unde urmează să fie edificată o clădire cu regim de înălțime Subsol+Parter+2Etaje și cu amprentă la sol de aproximativ 1.250 mp, de asemenea urmând să fie amenajată și o parcare.

 

Pentru a realiza proiectul de dezvoltare a capacităților de producție, firma borșeană trebuie să reglementeze PUZ-ul actual (din zonă pentru locuințe individuale în zonă pentru unități industriale – subzona unităților de producție).

 

Ideea Expo derulează acum atât activitatea de vânzare cu amănuntul a mobilierului, comercializând un mix al celor mai renumite branduri de mobilier din țară, a unora din străinătate precum și produse realizate de firma borșeană la comandă, cât și de producție în atelierul propriu. În 2022, firma a încheiat cu o cifră de afaceri de 8,45 milioane de lei, raportând un profit net de circa 425.000 lei realizat cu 28 de angajați, dar și datorii de 2,12 milioane de lei.

* Foto generică: @Rene Mansi

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here