EXCLUSIV – Faptă: contract de peste 1 milion de lei prin încredințare directă la Târgu Lăpuș, după strategia clasică „cu dedicație”: în 14 minute s-a rezolvat totul

4
2926
Mitru Leșe

BLITZKRIEG LA TÂRGU LĂPUȘ. Autoritatea publică locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), a semnat un contract prin încredințare directă, în valoare de peste 1 milion de lei (exact: 1.071.012,46 lei, sumă care include TVA), cu firma Opentrans SRL din Coroieni, contract care vizează „modernizarea unor segmente de drumuri în oraș”.

 

Contractul a fost livrat după strategia clasică a celor cu dedicație, fiind atribuit blitzkrieg: Primăria a depus anunțul la 20 februarie 2024, ora 9.27, firma a răspuns la ora 9.38, iar Primăria a închis ofertarea la ora 9.41. Practic, în mai puțin de un sfert de oră s-a rezolvat problema. O problemă de 1 milion de lei.

 

Firma Opentrans SRL este specializată pe lucrări de construcții a drumurilor și îi aparține lui Ioan Gabriel Stanciu (asociat unic). Stanciu (44 de ani) este originar din Târgu Lăpuș și mai deține participațiuni în alte 5 firme: Dunapref Cariere SRL Niculițel (jud. Tulcea), Sird Construct SRL Cluj-Napoca, Opentrans Beton SRL Coroieni, SidConstruct SRL Coroieni și Openstone SRL Cluj-Napoca. 
Societatea Opentrans SRL mai are două puncte de lucru, deschise în Cluj-Napoca și la Isaccea (jud. Tulcea) și nu este la primul contract cu Primăria Târgu Lăpuș, în 2022 executând un contract de peste 4 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de drumuri agricole din oraș. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 36,62 milioane de lei (circa 63% contracte cu entități publice) și un profit net de 1,17 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 115 angajați, dar și cu datorii de 42,69 milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Foartr bine. Pai cine sa incaseze banii ? E suficient 20 de minute. Dar oricum cine sa mai respecte legea. Incredintare directa de peste 2500 lei …cam pute a abuz si mita .

  2. Mafia siciliană roşeşte, clanurile mexicane iau notițe, Al Capone se-nvârte în mormânt de invidie, Kgb-ul trânteşte kalaşnikovul la pământ, membrii Yakuza îşi fac harakiri consternați să se vadă depăşiți.

  3. Ho hooo !!! Brrrrrr !!! Niii neee , Stelă !
    Nu vă grăbiți cu concluzii necinstite 🙂 !
    Acum , in 2024 , dacă n-ai accesat un proiect pt dronă de 100k euro , e grav ! 🙂 🙂 🙂
    Fără dronă de 100k euro , e ,,ca cum,, nu ai avea city manager pt dezvoltarea comunității !
    Adevărul e ( consider ) că , orice proiect afișat public pt licitare , e deja ,,dezbătut,, anterior , cu cine trebuie 🙂
    Așa e in Romania 2024 , ,,Romania nooormala,, .
    Corect ar fi ca o licitație făcută publică , să stea public vreo lună de zile , minim ! Minim minim !
    Doar că, probabil , nu știu sigur , cine a făcut legile astea , le-a făcut … intenționat așa ! ( părere strict personală )
    Indiferent de subiectul licitației , indiferent de locație , a permite legal închiderea unei licitații in câteva minute după ce a fost postată , e evident ( doar presupun , atâta tot ! ) că … Ai înțeles ideea , nu ? 🙂
    Și totuși , fără dronă de 100k euro ? Exclus ! 🙂
    ( mă întreb ce naiba o sa facem când mintenaș ne suflă unii in ceafă , la propriu , amenințarea războiului , iar noi suntem tot așa , in fundu gol , dezorientați total , acsati pe combinații )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here