ACCIDENTUL MORTAL DE LA BUDEȘTI – Directorul de la Aramis Invest, Dan Bindiu, rămâne în arestul Poliției: Tribunalul Maramureș a desființat deciza Judecătoriei Sighetu Marmației care dispunea arestul la domiciliu

1
2258
Dan Bindiu

DECIZIE DEFINITIVĂ. Magistratul desemnat al Secției Penală a Tribunalului Maramureș a desființat în totalitate sentința (hotărârea) judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Sighetu Marmației, prin care acesta a dispus măsura arestului la domiciliu a lui Dan Bindiu, urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Rejudecând, judecătorul Tribunalului a admis propunerea procurorului Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și a dispus arestarea preventivă a inculpatului implicat în accidentul de la Budești, petrecut în 8 ianuarie 2024, în urma căruia o tânără a decedat.

 

În momentul violentului accident rutier, Dan Bindiu, fiul fostului primar din Cavnic și ginerele patronului de la Aramis Invest, firmă la care este angajat ca director de Dezvoltare, conducea autoturismul personal marca Porsche Cayenne având o alcoolemie de 0,9 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mașina a ieșit de pe carosabil și s-a izbit de un stâlp de electricitate din beton, pe care l-a rupt. O tânără care se afla în autoturism a decedat, iar Bindiu și alt pasager au fost răniți.

 

Vă reamintim că, în acest caz, la 13 februarie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sighetu Marmației a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a contestat această decizie, contestația fiind soluționată joi, 22 februarie 2024, la Tribunalul Maramureș.

 

Decizia Tribunalului Maramureș este definitivă (fără cale de atac). Arestul preventiv a fost dispus pe o perioadă de 30 de zile, până la 22 martie 2024 inclusiv.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here