EXCLUSIV – Fabrică germano-chineză pentru componente de automobile electrice, în Maramureş

0
1091

INVESTIŢIE. O firmă germano-chineză, al cărei identitate e deocamdată ţinută în secret, a făcut o ofertă administraţiei publice din Tăuţii Măgherăuş pentru achiziţia a 6 hectare de teren din proprietatea oraşului. Terenul este situat în zona Aeroportului Internaţional care, deocamdată, poartă numele municipiului Baia Mare – denumirea acestuia va fi, într-un viitor apropiat, Aeroportul Internaţional Maramureş, aşa cum a anunţat în premieră 2mnews.

 

Surse economice informate ale 2mnews, implicate în tranzacţie, susţin că acest joint venture (companie mixtă/asociere în participaţiune) va dezvolta un bussines axat pe producţia de componente – se pare că baterii – pentru un model de automobil electric (vehicul cu emisii zero propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursă electrica). În fază iniţială se prognozează angajarea a 250 de angajaţi.

 

În 2015, cu ocazia vizitei preşedintelui PSD Liviu Dragnea în China, la invitaţia vice-premierului chinez Zhang Gaoli, s-au pus bazele unui proiect de anvergură pe care chinezii îl vor implementa în România: construcţia unei uzine auto (s-a anunţat că acesta va fi amplasată la Jucu, în locul fostei fabrici Nokia şi că ar urma să aparţină firmei auto Fudi Motorworks Holding care avea în plan producţia a 100.000 de maşini electrice pe an).

 

Tot atunci, chinezii au anunţat că prospectează alte locuri din apropierea Clujului pentru a putea construi o uzină de baterii.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ