EXCLUSIV – Directorul general al firmei de transport public Urbis, băut la volan în mașina de serviciu, a cauzat un accident rutier când se întorcea de la chef

0
2815
Tudor Rusu, director URBIS S.A. Baia Mare

BĂUT LA VOLAN. Director general al firmei de transport public în comun Urbis SA, inginerul Tudor Rusu (52 de ani), a cauzat un accident rutier în care a tamponat autoturismul care circula în fața sa. Accidentul a avut loc în Baia Mare, pe strada Progresului (în apropierea intersecției cu strada Rozelor), în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.20 (în 3 iulie 2022), iar Rusu, care conducea mașina de serviciu (a șefului Urbis, un Ford Mondeo), se întorcea de la petrecerea ocazionată de Ziua Transportatorului, organizată la un restaurant de la ieșirea din Baia Sprie spre Mogoșa.

 

Niciunul dintre conducătorii auto nu au fost răniți, dar ambele mașini au fost avariate (implicit, mașina de serviciu a directorului, înregistrată pe firma de transport a Primăriei), iar Rusu a încercat să ajungă la o înțelegere cu celălalt conducător auto, însă acesta a refuzat, sesizând Poliția.

 

Directorul Urbis a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Etilotest: 0,58 g/l alcool pur în aerul expirat. Conform legii, dacă alcoolemia depistată depășește 0,4 g/l alcool pur în aerul expirat (similară cu cel puțin 0,8 g/l alcool pur în sânge) se consideră infracțiune și pedeapsa este amendă penală sau închisoare de la 1 la 5 ani.

 

Am semnalat acest fapt, nu doar pentru că v-a fost ascuns (nedezvăluit public), ci și pentru că directorul unei firme a Primăriei Baia Mare în care marea majoritate a angajaților sunt conducători auto profesioniști ar trebui să fie un exemplu de moralitate și corectitudine în privința șofatului. Conducând sub influența băuturilor alcoolice, ce exemplu poate să dea directorul firmei de transport persoane șoferilor angajați?

 

Cine este Tudor Rusu

 

Tudor Rusu, prieten de familie cu primarul Cătălin Cherecheș (soția sa, Ludovica Rusu, este fosta director economic al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare din perioada în care unitatea spitalicească era manageriată de mama primarului, Viorica Cherecheș – acum acesta a fost propulsată în funcția de manager), a fost adus la conducerea Urbis în 2014, de edilul Cherecheș, fiind numit director tehnic (este specialist în transporturi, sbsolvent al Facultății de Mecanică – secția Autovehicule Rutiere a Universității Transilvania din Brașov, promoția 1994).

 

În iunie 2020, Rusu a fost numit director general al operatorului de transport public în comun Urbis SA, în urma unui concurs în care a participat doar el cu el (adică a fost singurul candidat înscris). El l-a înlocuit la conducerea executivă a firmei pe generalul de brigadă (r) Gheorghe Ion Pop, zis „Rapidu’” (și acesta numit exclusiv din dorința primarului Cătălin Cherecheș, manager al Urbis în 11 decembrie 2013, când l-a înlocuit pe inginerul Daniel Puiu). De asemenea, Rusu a fost desemnat, din postura de om de încredere al primarului, și în Consiliul de Administrație al operatorului de apă-canal Vital, pricepându-se și la dezvoltarea rețelelor de apă potabilă, fiind, spuneam, specialist în transporturi rutiere.

 

Operatorul de transport public de persoane Urbis SA, care efectuează servicii publice în municipiul Baia Mare și zonele limitrofe, este controlat de Primăria Baia Mare, entitate administrativă care deține 97,06% din acțiunile firmei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here