NICIO DRAMĂ – Suntem puțin atenți la banii publici? Primăria Baia Sprie a cumpărat 120 de kilograme de puiet de păstrăv cu 50% peste prețul pieței

3
4226
Alin Bîrda (cu plasa în mână), primarul orașului Baia Sprie

PĂSTRĂVII DIN AUR. În 5 mai 2022, Primăria Baia Sprie a cumpărat 120 de kilograme de pește. Puiet de păstrăv (greutate 15-20 gr/bucată). De la păstrăvăria din Blidari a lui Romanița Impex SRL. Cu prețul de 87,33 lei/kg (suma include TVA). S-a plătit aproape 10.500 de lei (exact: 10.480,09 lei). Mai mult cu circa 50% față de prețul pieței de profil.

 

Prețul pieței de profil pentru puietul de păstrăv la greutatea solicitată de Primăria Baia Sprie, de cea mai bună calitate și din linii performante, selecționate genetic (SUA, Danemarca etc.), este de 45-55 lei/kg. Atât.

 

Pentru cei care se-ntreabă ce treabă are o primărie cu achiziția de păstrăvi, lămuriri: “după o foarte lungă perioadă în care nimeni nu s-a îngrijit de menținerea faunei piscicole”, primarul Alin Bîrda “a luat inițiativa” de a popula Valea Chiuzbăii, Râul Săsar, Valea Limpedea și Lacul Bodi cu păstrăv. Ca să revigoreze (el a spus învigoreze, dar de aceea nu este lingvist, ci primar) “viața acvatică din râurile și lacurile noastre de munte”. Faptul s-a întâmplat prin 20 mai 2022.

 

Deci a zis primarul (care are o tentă ecologistă, ceea ce nu-i rău) că e bine. Și s-a făcut. Cu banii n-a fost o problemă, doar sunt publici. Și vorba aceea: Are balta pește. N-ar fi fost nicio dramă dacă edilul ecologist ar fi cumpărat păstrăvii din banii săi (nu era o sumă la indemnizația de primar), acum cheltuiala fiind dificil de ascuns de Camera de Conturi. Bine că nu se gândește Bîrda să repopuleze pădurile de la Lacul Albastru cu zimbrii, că ăia-s mai scumpi. Sau cu cercopiteci, pentru o tentă exotică a zonei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Fata de alti, intentia este buna, si in folosul celor pasionati de pescuit si a faunei piscicole. Acei pestii vor repopula in timp apele, fiind un castig incontestabil de folositor, oricare ar fi valoarea lui.

    Se poate si mai ieftin sa se cumpere tot si de la chinezo in multe domenii general vorbind, insa omul a dat banii unei firme romanesti. Si daca am presupune ca a castigat ceva din afacerea asta, tot zic ca statul roman a castigat mai mult prin initiativa aceasta.

    Sa speram ca o sa fie mai atent la banii publici pe viitor, si sa isi puna ideile in folosul comunități, pentru ca asta demonstreaza ca exista oameni care se gandesc la unele lucruri si mai repara cate ceva din toata nepasarea asta, ce apasa romania.

  2. Lasă ca e bună ideea. Asa o sa plouă mai mult și prosperă toată zona. Vin păsări, se fertilizeaza pământul. Și cerul va fi mai deschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here