REABILITARE – Municipalitatea vrea să obțină 2 milioane de euro pentru reabilitarea a încă două blocuri sociale

0
599
Strada Grănicerilor

PROIECTE. La sfârșitul viitoarei săptămâni proletare (vineri, 14 iulie), consilierii băimăreni vor aproba indicatorii tehnici al altor două proiecte de reabilitare a blocurilor sociale din municipiu. Proiectele urmează să fie depuse pentru obținerea finanțării prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, municipalitatea urmând să cofinațeze lucrările cu o cotă redusă. Cele două blocuri sunt situate pe străzile Luminișului (nr. 13) și Grănicerilor (nr. 116) și completează seria de patru blocuri sociale pe care municipalitatea și-a propus să le reabiliteze dacă va primi finanțare.

 

Indicatorii tehnico-economici privind obținerea finanțării pentru reabilitarea blocurilor sociale situate pe străzile Horea 46 A și Luminișului 13 A, care necesită o finanțare de peste 1,7 milioane de euro, au fost aprobați în precedenta ședință a Consiliului Local (CL) Baia Mare, iar în 14 iulie urmează să fie aprobați indicatorii imobilelor de pe Luminișului 13 și Grănicerilor 116, costurile totale pentru rebilitarea celor patru blocuri sociale din municipiu ridicând necesarul financiar la peste 3,7 milioane de euro.

 

Reabilitarea blocului de pe Luminișului nr 13 necesită o investiție totală de peste 4,7 milioane de lei, iar cea a imobilului de pe Granicerilor nr. 116, o investiție de peste 4 milioane de lei. În toate cele patru cazuri, timpul de execuție al lucrărilor este de 16 luni. Rațional, fără exaltări gratuite, vorbim despre depunerea unor proiecte pentru obținerea finanțării și nu despre aprobarea acesteia, însă vestea e una bună, acesta fiind primul pas esențial obținerii banilor necesari reabilitărilor propuse și licitării lucrărilor.

 

IMPORTANT: aceste patru proiecte de reabilitare a celor patru blocuri sociale au fost anunțate în lucru (respectiv pregătirea documentațiilor pentru obținerea finanțărilor) încă din luna februarie, de Marinel Rob, pe atunci primar interimar al municipiului.

 

Tot atunci a mai fost anunțat că se lucrează la documentații privind izolarea termică a 40 de blocuri; reabilitarea a 26 de unităţi de învăţământ; anveloparea termică a Spitalului TBC; reabilitarea Teatrului Municipal; reabilitarea sediului SPAU; modernizarea sistemului de iluminat public; extinderea reţelei de troleibuze în cartierul Săsar şi achiziţia a 10 troleibuze; reabilitarea şi modernizarea străzilor din cartierele Firiza şi Ferneziu; realizarea reţelei de piste de biciclete; reabilitarea şi modernizarea pieţelor Libertăţii şi Păcii – cu străzile adiacente; reabilitarea clădirii Minerul (ceea ce ar presupune achiziţia acesteia, acum fiind proprietate privată, doar cinematograful este în proprietatea municipalităţii).

 

Asta ca să nu existe dubii/discuții privind inițiatorul. #doareușimamaputemconduceorașul

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here