TROC CU BLOC – Pe terenul primit de la municipalitate în schimbul Casei Pocol, Consiliul Județean își face bloc “ANL cu locuințe de serviciu”

0
1201
Gabriel Zetea și Cătălin Cherecheș

MARAMUREȘ. Trocul dintre președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, pesedistul Gabriel Valer Zetea, și primarul Băii Mari, susținătorul pesediștilor Cătălin Cherecheș, care a implicat schimbul în natură a ruinatei Case Pocol și un teren de 1.668 de metri pătrați situat pe strada Grănicerilor din municipiul reședință de județ, se va materializa, cel puțin din prisma instituției județene cu construirea unui bloc ANL.

 

În 31 octombrie 2018, terenul a fost trecut din domeniul privat în domeniul public al municipiului Baia Mare a imobilului teren, iar în 20 noiembrie 2018 a fost trecut din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului, “în vederea realizării unei construcții ANL”.

 

Joi, 25 iulie 2019, CJ Maramureș va trece acest teren din domeniul public al județului în folosința Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Schimbarea proprietarului va fi temporară, “până la finalizarea lucrărilor de construcție a locuințelor de serviciu”.

 

Conform lui Zetea, programul „Construcţia de locuinţe de serviciu” asigură accesul la o locuinţă “a tinerilor specialişti din sănătate şi din învăţământ, a funcţionarilor publici angajaţi ai Consiliului Județean Maramureș precum şi ai instituţiilor subordonate”.

 

În traducere liberă, Zetea face un bloc pentru angajații instituției pe care acum o controlează, pentru că “până în prezent s-au primit 139 de cereri pentru astfel de locuinţe, de la persoane care locuiesc în chirie sau fac naveta din alte localităţi (n.mea, expresie pleonastică) şi care au solicitat sprijin pentru rezolvarea situaţiei locative”.

 

În pofida acestui “val uriaș de cereri”, ca orice gestionar mediocru al banilor publici, până acum Zetea n-a construit niciun bloc, banii pe care i-a avut la dispoziție fiind sifonați în alte direcții extrem de utile de tipul: paranghelii pentru poporul elector, manifestări culturale “de mare amploare” de care n-a auzit nimeni, cumpărarea tăcerii presei locale, excursii în străinătate etc. Acum însă, face blocul ANL (cu banii din pușculița națională), ceea ce e foarte bine. Nu vreau să rămâneți cu impresia că acest bloc ANL e unul oarecare, ci e ca mai toate edificate până acum, cu clientelă deja aleasă – în cazul de față, angajații instituției care fac naveta J. Edificare plăcută.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here