FOTBAL – Reprezentanta Maramureșului, CSM Sighetu Marmației, intră în faza regională a Cupei României miercuri, cu Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud)

0
334

CUPA ROMÂNIEI. Cupa României la fotbal propune un nou format, începând din această ediție. Respectiv după disputarea fazei județene (în urma căreia fiecare județ are câte o echipă calificată – în cele mai multe cazuri din Liga a IV-a), miercuri, 6 iulie, începe faza regională, în urma căreia se vor califica mai departe 7 echipe din cele 42 de reprezentante județene.

 

FRF a împărțit cele 42 de reprezentante județene pe criteriul geografic, în 7 regiuni cu câte două grupe fiecare. În fiecare grupă sunt câte 3 echipe care dispută câte un meci, fiecare cu fiecare. Câștigătoarea grupei joacă finala regională. Implicit, din fiecare din cele 7 regiuni se califică în faza următoare a competiției o singură echipă.

 

Reprezentanta Maramureșului este CSM Sighetu Marmației (echipă care a promovat în acest sezon în Liga a III-a), câștigătoarea fazei județene a Cupei României. Sighetenii au fost repartizați în grupa 1 din Regiunea 2, împreună cu câștigătoarele fazei județene a Cupei României din județele Bistrița-Năsăud (Someșul Feldru) și Sălaj (Rapid Jibou – echipă pe care a învins-o categoric în barajul de promovare în Liga a III-a).

 

Iată programul meciurilor (prima echipă este gazdă):

• 6 iulie: Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud) – CSM Sighetu Marmației (Maramureș)

• 9 iulie: Rapid Jibou (Sălaj) – Someșul Feldru (Bistrița-Năsăud)

• 13 iulie: CSM Sighetu Marmației (Maramureș) – Rapid Jibou (Sălaj).

 

Dacă va câștiga grupa, CSM Sighetu Marmației va juca partida decisivă pentru calificarea în faza următoare a Cupei României cu câștigătoarea Grupei 2 din Regiunea 2, din care fac parte reprezentantele județelor Cluj (Supporter 2.0 Cluj-Napoca), Sau Mare (Recolta Dorolț) și Bihor (Crișul Sântandrei) – toate echipe de Liga a IV-a.

 

Cu titlu de noutate, la finalul primului meci (în cazul sighetenilor, cel cu Someșul Feldru), indiferent de rezultat, se execută penalty-uri. Rezultatul loviturilor de departajare va fi folosit drept criteriu de departajare în cazul în care la finalul celor 3 meciuri din grupă va exista o egalitate perfectă a liniei de clasament între două sau trei echipe. Dacă şi după aplicarea criteriului loviturilor de departajare egalitatea perfectă între cluburi se va păstra în clasament, echipa califícată în finala regiunii va fi decisă prin tragerea la sorţi. Dacă după al doilea sau al treilea meci este deja stabilită echipa calificată, nu se mai execută penaltyuri.

 

* Foto: @CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here