EXCLUSIV – Consiliul Județean și 26 de localități din Maramureș primesc peste 9,1 milioane de lei pentru inundații: vezi lista detaliată pe UAT-uri

0
1561

ALOCARE FINANCIARĂ – INUNDAȚII. Guvernul a  alocat, din Fondul de intervenție, o nouă sumă de bani pentru localitățile afectate de calamităţile naturale, în special de inundații. Județul Maramureș (respectiv 26 de orașe și comune și Consiliul Județean) primește din bugetul statului suma totală de peste 9,1 milioane de lei (exact: 9.178.000 lei) pentru refacerea infrastructurilor afectate de inundații.

 

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Instituţiile Prefectului, acolo unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale. Iată alocările financiare pe UAT-uri și principalele obiective care trebuie refăcute cu acești bani:

 

* Vișeu de Sus va primi peste 1,85 milioane de lei (1.856.000 lei) pentru refacerea unor poduri (peste Vaser și Valea Scradei, din cartierul Țipterai și strada Borcutului), 10 podețe, porțiuni din 7 străzi și consolidarea unor porțiuni de maluri de pe Valea Scradei și râul Vaser.

 

* Borșa va primi 1,69 milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru refacerea unui pod peste râul Vişeu, consolidarea unor porțiuni a malurilor de pe Valea Rea, câteva podețe avariate și a unor porțiuni de pe 16 străzi din oraș.

 

* Moisei va primi peste 1 milion de lei (1.025.000 lei) pentru refacerea unor durmuri de acces, ziduri de sprijin, 4 podețe de pe Valea Rădesei și mai multor porțiuni de străzi.

 

* Copalnic Mănăștur va primi 743.000 lei pentru refacerea a două podurilor din Făurești și unul din Lăschia, precum și a unor porțiuni de străzi din Copalnic Mănăștur și satele aparținătoare (Curtuiuș, Făurești, Berința, Cărpiniș, Curtuiușu Mic, Lăschia, Preluca Nouă, Preluca Veche, Rușor).

 

* Consiliul Județean va primi 645.000 de lei pentru refacere unei scurte porțiuni de pe DJ 186 B (în zona Buteasa Râu) și pentru refacerea unor tronsoane de pe DJ 184B afectate de alunecări de teren.

 

* Cavnic va primi 489.000 lei pentru refacerea unor porțiuni afectate de inundații de pe 23 de străzi.

 

* Săcel va primi 480.000 lei pentru refacerea unor podețuri, a unor porțiuni de străzi, a unui drum forestier, a alimentărilor cu apă de la Izcioara și Subiza, consolidări de maluri.

 

* Șișești va primi 459.000 lei pentru refacerea podurilor din Plopiș și Șurdești, a drumului comunal din Șurdești și a mai multor porțiuni de străzi și ulițe.

 

* Vișeu de Jos va primi 321.000 lei pentru refacerea strazii comunale care duce la Şcoala din Valea Porcului și a mai multor podețe și porțiuni de drumuri de acces și străzi.

 

* Coaș va primi 246.000 lei pentru refacerea a 4 străzi și a drumului forestier.

 

* Strâmtura va primi 177.000 lei pentru refacerea drumurilor din Valea Luncii și Valea Greblei și a drumului forestier din Glod.

 

* Cernești va primi 174.000 lei pentru refacerea drumului comunal din satele trestia și Măgureni și a unor porțiuni din 4 străzi.

 

* Leordina va primi 156.000 lei pentru refacerea a 12 podețe, decolmatarea albiei de pe Valea Plaunei și a unei străzi total compromise.

 

* Rozavlea va primi 144.000 lei pentru refacerea de podețe și drumuri comunale (în Valea Spinului și Sâlta).

 

* Repedea va primi 97.000 lei pentru refacerea sursei de alimentare cu apă de la pârâul Tomnatic, câteva podețe și o porțiune de drum comunal.

 

* Șomcuta Mare va primi 82.000 de lei pentru refacerea mai multor străzi din oraș și din satele apărținătoare (Văleni, Vălenii Şomcutei, Bucium, Finteușu Mare, Hovrila, Ciolt).

 

* Poienile Izei va primi 81.000 lei pentru refacerea unui drum forestier și a unui drum în lungime de 2,5 kilometri.

 

* Săliștea de Sus va primi 74.000 lei pentru decolmatarea râului Iza la confluența cu Valea Tătarului, o consolidare de mal și refacerea unei porțiuni dintr-o stradă.

 

* Bistra va primi 60.000 lei pentru refacerea unui kilometru din drumul comunal în zona Hrihoreț Crasna Vișeului și a unei apărări de mal la râul Frumușeua.

 

* Ruscova va primi 37.000 lei pentru refacerea unor porțiuni din drumul comunal și a unui podeț.

 

* Mireșu Mare va primi 36.000 lei pentru refacerea mai multor porțiunide străzi din satele Iadăra, Remeți pe Someș și Mireșu Mare.

 

* Șieu va primi 32.000 lei pentru refacerea unor porțiuni din mai multe străzi, 10- podețe și “un obiectiv socio-administrativ”.

 

* Groșii Țibleșului va primi 27.000 de lei pentru refacerea a 6 podețe.

 

* Poienile de sub Munte va primi 24.000 lei pentru refacerea unor podețe, a malurilor de pe râul Ruscova (în zonele Font și Zarica) și a pârâului Paulic, refacerea drumului comunal pe o porțiune de 2 kilometri și a alimentării cu apă de pe Valea Socolău (colmatată).

 

* Groși va primi 11.000 lei pentru refacerea unor porțiuni din străzi situate în Satu Nou de Jos, Ocoliș și Groși.

 

* Ulmeni va primi 8.000 lei pentru refecerea unor porțiuni din străzi din satele aparținătoare (Mânău, Someș Uileac, Arduzel, Vicea).

 

* Satulung va primi 4.000 lei pentru refacerea a două porțiuni de drumuri forestiere (în Hideaga și la intrare în Fersig).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here