FAPT – Cum l-a detașat primarul Cherecheș, în direct, pe un angajat de la Biroul Tehnologia Informației la Zone Verzi: “vinovat” pentru că nu l-a… filmat corect

2
2849
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

REACȚIE. În structura Primăriei Baia Mare, angajații de la Tehnologia Informației, birou subordonat Direcţiei Relaţii Publice, au printre alte atribuții și aceea de a coordona/administra filmarea și transmiterea live (în direct) a ședințelor Consiliului Local.

 

Cea mai recentă ședință a forul deliberativ al urbei, desfășurată în sistem on-line, în 31 mai 2022, i-a avut în sală doar pe primarul Cătălin Cherecheș (răgușit, vorbind extrem de sacadat, deseori fără nicio legătură cu subiectul dezbătut, și filmat de la mare distanță dintr-un motiv necomunicat public), președintele de ședință (Bogdan Hodorogea – USR), secretarul municipiului (Lia Mureșan), angajați din aparatul tehnic și persoane interesate.

 

Nu răgușeala primarului Cherecheș este subiectul acestei scrieri pentru care irosim 3 minute din viață, ci modul și mai ales motivul pentru care unul dintre angajații Biroului Tehnologia Informației a fost detașat în direct de edil la Spații Verzi (SPAU). Pentru cei fericiți pe care meseria nu-i obligă să-și irosească viața ascultând/vizionând triade răgușite care nu vizează administrarea orașului, o precizare: la un moment dat, primarul Cherecheș a observat că nu mai apare pe ecran – cel mai probabil camera care era fixată pe ilustra sa imagine s-a mișcat, iar cel responsabil nu era la post, probabil aranja vreun cablu, refăcea vreo legătură ș.a.m.d. În consecință, a reacționat așa:

 

“Deci, ăăă, am o rugăminte… Am o rugăminte. Ne jucăm de-a filmu’ aicea? De ce nu se vede exact… ăăă toată structura… Deci, domnu’ ăăă, domnu’ coleg, din acest moment dumneavoastră veniți la mine la birou și… știți că avem o problemă cu zonele verzi, că nu se prea ocupă ăștia de zonele verzi, și, în perioada asta, domnu’ de la Informatică vă veți ocupa de monitorizarea zonelor verzi. Înțelegeți? Da!? Bun”.

 

Sigur, cel mai probabil Întâiul Ales a uitat de reconversia angajatului de la Informatică la Spații Verzi, însă am consemnat-o pentru că a fost o reacție într-un spațiu public (Primăria Baia Mare), într-un moment public (o ședință a Consiliului Local), filmat și pentru că am considerat că publicul ocupat să muncească (nu să asculte impulsivitatea necontrolată cu care este condus administrativ municipiul reședință de județ) este necesar să o cunoască.

 

Cei care au timp de pierdut (sau vor să se convingă), pot să vizualizeze înregistrarea video a ședinței pe site-ul Primăriei, de la 02:05:00 (adică după circa două ore de înregistrare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Și eu am făcut cerere pt a planta chiteva flori având un rond în mijlocu curți dar far nici un rezultat știind ca doar aveți sera cu flori am apelat și la domnu Ovidiu și la domnu Ardelean dar numai promisiuni parca nu aparținem și noi de orașul acesta domnul Ardelean a promis a toamna atunci sa asteptam domnul Ovidiu sa mai avem putina răbdare! Trece vara și nimic mulțumim domnilor e vorba pe N.Iorga blocu 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here