EXCLUSIV – Consiliul Județean Maramureș a prelungit cu două luni finalizarea lucrărilor de completare a SF-ului centurii rutiere Baia Mare, din cauza condițiilor meteo

0
2895

TERMEN PRELUNGIT. Lucările de completare a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Baia Mare (centura rutieră), semnat la 7 decembrie 2022 cu firma sibiană Geologic Tech SRL la valoarea de aproape 3 milioane de lei (exact: 2.967.762,72 lei, sumă care include TVA) și care avea ca termen de finalizare 3 luni, au fost prelungite cu încă două luni. Prelungirea termenului de execuție a lucrărilor de sondaj și foraj de la 3 luni la 5 luni a fost motivată de “condițiile meteo dificile care au împiedicat executarea lucrărilor”.

 

Actul adițional al contractului a fost încheiat la 16 martie 2023, iar improbabilitatea executării acestuia în timpul contractual inițial a fost semnalată de 2mnews încă de la semnarea contractului, nu din cauza lipsei de profesionalism a contractantului, ci a raportului între volumul de muncă și numărul de angajați, completarea SF-ului prevăzând, printre altele, 380 de foraje pe o lungime cumulată de aproape 7.700 de metri, cele mai multe la adâncimi de peste 10 metri (detalii AICI).

 

Contractul, care prevedea execuția lucrărilor impuse de CNAIR în 3 luni (acum în 5 luni), este încheiat pe o durată de un an și jumătate (18 luni), aceasta rămânând neschimbată, ca și suma la care a fost atribuit.

 

Aceasta este a doua fază a SF-ului Variantei de ocolire Baia Mare, după ce prima fază (atribuită în 18 noiembrie 2021 firmei ieșene Drum Pod Invest SRL la valoarea de 2,33 milioane de lei), iar motivele care au generat lucrările de completare a documentației sunt explicate în articolul 2mnews citat (vezi linkul de mai sus).

 

* Foto: @CJ Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here