EXCLUSIV – Administrația din Baia Sprie, obligată de CNSC să anuleze atribuirea contractului de reabilitare a unei străzi: contractul a fost semnat cu o nouă firmă

0
3489
Sebastian Bârda

BAIA SPRIE. După ce administrația din orașul maramureșean Baia Sprie, controlată de primarul Sebastian Bârda, a dat drept câștigător al contractului pentru proiectare și execuție a reabilitării/modernizării străzii Avram Iancu firma Sebi Marc SRL din Călinești, controlată de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a întors decizia, considerând că aceasta nu a fost luată conform legii.

 

În cadrul licitației pentru acest proiect s-au primit 3 oferte, oferta lui Sebi Marc fiind declarată câștigătoare. Numai că firma sătmăreană G&S Proiect 2015 SRL, controlată de Silvia Ghertan, a contestat rezultatul procedurii, iar CNSC a considerat că are dreptate, în consecință a obligat autoritatea publică din Baia Sprie să anuleze decizia și să reevalueze oferta firmei Sebi Marc.

 

În urma reevaluării, o singură ofertă a rămas admisibilă și implicit câștigătoare, cea firmei sătmărene, care a ofertat la o valoare de 85,31% din estimarea maximă a Primăriei și a fost declarată câștigătoare cu suma 1,25 milioane de lei (exact: 1.259.568,79 lei, sumă care include TVA). Atribuirea contractului către firma G&S Proiect 2015 a fost decisă vineri, 24 martie 2023.

 

Proiectul prevede realizarea proiectului tehnic, detalii de execuție, caiet de sarcini, documentații tehnice pentru obținerea avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor, verificarea și asistența tehnică și execuția lucrărilor de reabilitare-modernizare a străzii Avram Iancu din Baia Sprie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here