EXACERBARE – În Șieu se construiesc patru „poduri”, zice „Îngerul” Zetea, care de fapt sunt podețe, finanțate din bugetul de stat cu 1,6 milioane de lei

1
734
Irina Iusco (primarul comunei Șieu) și Gabriel Zetea (președintele CJ Maramureș)

FINANȚARE. În comuna maramureșeană Șieu, administrată de primarul PSD Irina Iusco, se vor construi patru podețe peste râul Botiza, finanțate prin PNDL cu 1,6 milioane de lei. Un lucru foarte bun care va duce la accesibilizarea în zone în care până acum erau mai dificil de ajuns. Zic că e bine, dar și normal, măcar pentru că după ce am consultat calendarul am constatat, probabil și dumneavoastră, că ne aflăm în al 17-lea an din mileniul III.

 

Contractul de finanțare depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2) a fost semnat, ziceam, în ședință festivă a Consiliului Local Șieu, “la acest eveniment extrem de important fiind prezent și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea”.

 

Atentat cu limbi la Înger

 

Pupincurismul deranjează însă persoanele care mai păstrează vagi urme de rațional, de aceea semnalez faptul că, în conformitate cu comunicatul limbisto-obsesiv al aparatului de comunicare al Îngerului județean, „Irina Iusco, primarul comunei Șieu s-a declarat încântată de faptul că, executivul administrației județene este atât de implicat în problemele comunității locale și a mulțumit președintelui Consiliului Județean pentru participare și prezență. (…)

 

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la acest moment important pentru comuna Șieu a arătat că a văzut, din nou, o ședință extrem de agitată a Consiliului Local. “Regret să constat că orgoliile politice și cele de interes personal afectează bunul mers al administrației locale în Șieu. Consiliul Local de aici ar trebui să se maturizeze și să înțeleagă că scopul pentru care au fost trimiși de cetățeni în acest for este să reprezinte comunitatea și interesele locuitorilor.

 

Am luat încă o dată cunoștință de problemele legate de aducțiunea de apă, de cele privind finalizarea proiectului de canalizare și voi încerca, în limita competențelor Consiliului Județean Maramureș, să le ofer întreaga mea asistență. Dar oricât de mult încearcă cineva din exterior să ajute o administrație, acest lucru ar trebui să fie realizat, în primul rând, de cei care trăiesc aici. Prioritățile ar trebui stabilite pe plan local și reprezentanții din Consiliul Local ar trebui să dezbrace haina politică înaintea ședințelor, pentru a putea pune în prim plan interesul comunității. Înțeleg situația ingrată în care se află primarul comunei Șieu, Irina Iusco, și tocmai din acest motiv, întreaga atenție a administrației județene trebuie îndreptată și mai mult spre problemele comunității locale”, a conchis Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.”

 

The end. Nu înainte însă de a lansa o nouă retorică la care, de amorul artei tăcerii, îi solicit lui Gabriel Valer Zetea zis Îngerul din Raiul de mucava să răspundă: Dumneavoastră, domnule președinte, îi pontați pe comunicatorii pe care îi plătiți din banii noștri în funcție de numărul de limbi în dos pe care vi le aplică zilnic? Adică, mai exact, contează cadența, ritmicitatea sau doar numărul? Suplimentar, dacă se poate, vă mulțumesc? Pentru că pe mine mă-ngrețoșează profund. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

 

P.S.: N-am mai făcut cerere pe 544, că știu că sunteți atât de (pre)ocupat de soarta județului. Însă vă doresc distracție plăcută la Bruxelles și Londra, unde vă duceți pe banii noștri să beți și să mâncați icre negre, ca tot românul proletar și social-democrat. O zi bună la noapte!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sa nu fim rai, cu ce specialisti are la drumuri e clar ca nu mai poate face dferenta poduri – podete. Dar sa-i amintim ca ar trebui sa faca ceva schimbari acolo. Asa a promis, de-a dreptul institutional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here