COST – Decontul pentru „Baia Mare, capitală a tineretului din România”: 10 milioane de lei din bugetul orașului

0
464

PROIECTE. Baia Mare, oraşul desemnat să găzduiască în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019 acţiuni destinate tinerilor în cadrul proiectului „Capitală a tineretului din România”, va scoate din bugetul propriu aproximativ 10 milioane de lei pentru susținerea evenimentului, precizarea fiind făcută de primarul municipiului, Cătălin Cherecheş.

 

„Pe lângă suma cu care administraţia locală va susţine acest proiect, vor fi și alte sume atrase de la firme private, fonduri europene sau chiar de la Consiliului Judeţean Maramureş. Ne dorim foarte mult ca această desemnare să fie nu doar o poveste despre Baia Mare, ci o poveste despre un model de bună practică pe care vrem să-l preia fiecare oraş care consideră componenta de tineret ca fiind relevantă în dezvoltarea comunităţii”, a precizat primarul Băii Mari.

 

Printre obiectivele considerate de Cherecheș ca fiind importante în buna desfășurare a eveniemntelor se află preluarea Clubului Phoenix (situat lână Poliția Municipală și aflat în reabilitare, unde să se pună bazele unui centru pentru tineret), a sitului Minei Herja din Munţii Gutâi (pentru activităţi destinate tinerilor), precum şi realizarea unui sat turistic al tinerilor într-una dintre pădurile din vecinătatea oraşului. De asemenea, edilul își dorește edificarea unui Itcity pe pășunea din Văratec și construirea unor spații de creație pentru tineri în curtea recent reabilitatei Colonii a Pictorilor.

 

Primarul Cherecheş a mai anunţat și faptul că municipiul Baia Mare va candida în anul 2022 la titlul de capitală europeană a tineretului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here