EVENIMENT – Timp de 3 zile, la Muzeul Satului din Baia Mare, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”

0
191

EXPOZIȚIE ITINERANTĂ. Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vă invită la expoziția temporară itinerantă „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, care se va desfășura în perioada 29 iulie – 31 august 2021, în Muzeul Satului Baia Mare.

 

Tradițiile și obiceiurile populare românești reprezintă moștenirea dăruită nouă de către străbuni, iar portul tradițional este mărturia încărcată de simboluri ancestrale a legăturii dintre generații, reprezentând forma materială a identității de neam.

 

De-a lungul timpului, Casa Regală a României a susținut și promovat cultura tradițională manifestată prin sărbători, obiceiuri și ritualuri, așezându-le alături de valorile statului român modern.

 

Proiectul cultural „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” prezintă publicului fotografii aflate în colecțiile Muzeului Național Cotroceni, precum și a altor instituții culturale partenere: Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Țăranului Român, colecția Daniel Mladin.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here