PROGRAM – În weekend, două spectacole în Baia Mare

0
190

TEATRU. Sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare va fi prezentat spectacolul „Descompus”, după texte de Matei Vișniec (coordonator regie: George Olar, scenografia: Mihai Vălu). În distribuție, actorii Andrei Han, Alex Macavei, Mircea Gligor, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Inna Andriuca, Mădălina Pop și Loredana Maghear.

 

Un spectacol despre uman și dezumanizare, despre noi, aici și acum, un spectacol din categoria atât de rară a Teatrului de Avertisment. Nu de divertisment.

 

De astăzi, Biblioteca umană s-a mutat în orașul nostru. Se mișcă, respiră, trăiește și atrage oameni-cărți, într-un amplu proces de purificare. Odată cu ea, spălătorii de creiere creează spații alveolare și își racolează adepți. În fața lor, oamenii-cărți își deschid sufletul cu candoare, într-un exercițiu sinucigaș de abandon și vulnerabilitate.

 

Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

Duminică, Aquarius

 

Duminică, 12 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare va fi prezentat spectacolul „Aquarius”, după un text de Radu Macrinici, în regia artistică a lui Norbert Boda. În distribuție, actorii Dragoș Călin, Andrei Han, Mircea Gligor, Claudiu Pintican, Mădălina Mare, George Pop, Valeriu Doran, Larisa Miskolczi și George Olar.

 

Într-un timp al încercărilor, viața a doi frați (Emil, astrolog și Alex, un gamer nonconformist) se derulează sub semnul zodiacului, cu influențele sale planetare. Până la un punct, când Alex este interpelat de artistul bionic Stelarc, care anunță instaurarea Erei Vărsătorului, era spiritualului, a artei, a iubirii. O nouă viziune asupra vieții va prinde contur.

 

Spectacolul durează 80 minute, se joacă cu publicul pe scenă, iar prețul unui bilet este 20 de lei (preț redus: 10 lei).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here