EVENIMENT – Street Delivery în Baia Mare, tema manifestării: „Grădini Posibile”

0
309

APEL. Ediţia 2017 a manifestării „Street Delivery”, un eveniment-manifest pentru recuperarea spaţiului publicse va desfăşura şi în Baia Mare, reşedinţa administrativă a Maramureşului fiind printre cele nouă oraşe care vor găzdui evenimentul (celelalte opt: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Bacău, Galaţi, Arad, Chişinău – Republica Moldova).

 

Iniţiat în urmă cu 12 ani de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, organizatorii Street Delivery 2017 se întreabă dacă „putem transforma străzile în grădini de idei pentru oraşe în care să-ţi placă să trăieşti?” şi promite că „închide străzile pentru maşini şi le deschide pentru oameni” printr-un traseu cultural-pietonal.

 

Tema celei de-a XII-a ediţii, care se va desfăşura în weekend-ul 9-10 iunie, este „Grădini Posibile”, în apelul deschis organizatorii invitând „arhitecţi, urbanişti, peisagişti, artişti, vecini care doresc să îşi pună grădina la dispoziţie şi pe oricine are idei pentru un oraş mai bun să propună moduri prin care putem transforma” oraşele în oaze verzi.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here