EŞEC – Pentru a treia oară, din cauza neregulilor comise de CJ Maramureş, a fost suspendată licitaţia pentru operarea serviciilor de salubritate din judeţ

1
946
Gabriel Zetea - președintele CJ Maramureș

CU REPETIŢIE. Licitaţia pentru operarea serviciilor de salubrizare a judeţului Maramureş pentru activităţile aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) din Sârbi (com. Fărcaşa) a fost suspendată pentru a treia oară din cauza neregulilor constatate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

 

Ştiţi cum se spune, după ce a dat o dată cu capul în tocul uşii, posesorul a minim doi neuroni se apleacă dintr-un reflex condiţionat de riscurile percepute de propria inteligenţă. Hai, să admitem că-i neatent şi se mai izbeşte o dată, dar dacă nici a treia oară nu se apleacă se numeşte că este, mă scuzaţi, prost tare.

 

Să vedem care e treaba…

 

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş încearcă din răsputeri să comită o nelegalitate, respectiv să atribuie, prin licitaţie publică, operatorul de salubritate care va deservi Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) din Sârbi (com. Fărcaşa). De ce e nelegal? În principal pentru că vor să atribuie gestionarea unui serviciu de transport al deşeurilor la un obiectiv care nu există. Adică nişte firme de salubritate trebuie „să-şi scoată ochii”, luptându-se pentru un contract care le cere să ridice şi să transporte deşeurile din judeţ în neant.

 

De două ori, până acum, au încercat să liciteze acest serviciu, de două ori au fost „întorşi din drum” de CNSC, în urma unor contestaţii considerate pertinente. Au încercat a treia oară, în 13 aprilie, deşi situaţia nu s-a schimbat cu nimic, CMID-ul tot nu e gata şi nici nu există o dată certă la care va fi finalizat, conform preşedintelui CJ Maramureş, Gabriel Zetea, acest proiect a fost fazat şi „e ca şi cum ar fi un proiect nou, adică putem reface studii etc.”.

 

În 18 mai trebuia sa aiba loc ofertarea, însă nu se va mai face nimic, CNSC admiţând în 8 mai, pentru a treia oară, că licitaţia are probleme. De această dată, firma care a contestat, în 5 mai, este AVE Sălaj Ecoserv SRL (administrată de Dan Cristian Taloş). Surse 2mnews implicate în speţă susţin că zălăuanii au contestat, printre altele, exact ceea ce subliniam la începutul scrierii: bunurile de inventar (care ar trebui preluate de câştigătorul licitaţiei) nu sunt finalizate (de exemplu, asa cum vedeţi în fotografie, camioanele cu care se vor transporta deşeurile au doar cabină şi şasiu). De asemenea, tariful tonei de deşeuri recomandat de CJ Maramureş nu include taxa de mediu, pe care viitorul operator trebuie să o achite statului român.

 

În consecinţă, CNSC a suspendat procedura de atribuire. Până vineri, CJ Maramureş poate depune contestaţie împotriva deciziei CNSC, dar sursele noastre susţin că şansa de reuşită este nulă, argumentele contestaţiei având acoperire în legislaţia românească.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam ca exista si ADI -Deseuri ,acolo jos la parter,in CONSILIU, unde salariile sunt imense si unde se gandeste zi de zi victoria acestui proiect.
    Ganditi-va ca prin absurd Zetea ,care nu pricepe nimic din proiect, ar schimba conducerea .
    Tot PSD-UL i-ar sari in cap.
    Oare de ce ?
    Oare cine pune viza de legalitate pe plati ?
    Cum avem atatea achizitii, dar nu avem rampa gata ?Cate milioane de euro s-au cheltuit pana acum, dar proiectul e ca lautul in scutec?
    Verificati domnule Viski cine sunt angajatii de la ADI -Deseuri.Care sunt costurile lunare cu acesti angajati?
    Surprizele se vor tine lant.Precum bolile venerice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here