ELIBERARE DIN FUNCȚIE – Procurorul Oana Tătaru (49 de ani) de la Parchetul Maramureș s-a pensionat

0
812

PENSIONARĂ SPECIALĂ. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, în unanimitate, înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului Oana Tătaru (foto timbru sus și foto mic dreapta, 49 de ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 

Decretul prezidențial de numire în funcția de procuror a Oanei Tătaru (la acea vreme, Năcuță) a fost semnat la 8 mai 2001 (o dată cu cele ale procurorilor Bogdan Gabor și Codruţa Violeta Alb – primul, acum pensionat, a doua, acum judecător), ea fiind repartizată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

Conform legii actuale, magistrații (judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi) se pot pensiona la cerere, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, şi beneficiază de pensia de serviciu, dacă au o vechime de cel puţin 25 de ani ca magistrat.

 

La calcularea acestei vechimi se iau în considerare şi perioadele în care magistratul a exercitat profesia de avocat, personal de specialitate juridică în fostele arbitraje de stat, consilier juridic sau jurisconsult. Procurorul Oana Tătaru îndeplinește condiția de vechime în magistratură de 25 de ani.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here