DECIZIE – Primăria Sighetu Marmației a „scăpat” de două străzi din municipiu și de podul transfrontalier din lemn, acestea fiind trecute în proprietatea statului

0
358

INFRASTRUCTURĂ. Străzile Pictor Nicolae Grigorescu și Nicolae Titulescu din Sighetu Marmației, precum și Podul transfrontalier din lemn România-Ucraina (Sighetu Marmației – Solotvino) au fost trecute din patrimoniul Municipalității în cel al statului român și administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Mutarea a fost argumentată prin faptul că, în acest fel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR – firma statului, prin Ministerului Transporturilor) poate să întrețină respectiva infrastructură rutieră, considerată de importanță majoră pentru derularea transportului internațional de cereale din Ucraina – ambele străzi formează legătura rutieră spre/dinspre podul transfrontalier, unde se află Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației – Solotvino. Decizia a fost luată prin Hotărâre de Guvern, adoptată în ședința de joi, 31 august 2023.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here