EFICIENȚĂ ADMINISTRATIVĂ – La Cernești, la doar două zile de la semnarea contractului de finanțare, a fost introdusă în licitație execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră, contract de 21 de milioane de lei

0
1601
Mircea Aurel Deac (stânga), primarul comunei Cernești, județul Maramureș, și Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

APĂ ȘI CANALIZARE ÎN CERNEȘTI. Eficiență a administrației din comuna maramureșeană Cernești: la doar două zile de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”), care a avut loc la 27 iunie 2023, a fost introdusă în licitație execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră.

 

Contractul, estimat la o valoare de aproape 21 de milioane de lei (exact: 20.821.617,85, sumă care include TVA), prevede înființarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate menajere și construirea unei stații de epurare și va fi atribuit pe criteriul Cel mai mic preț. Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 18 iulie 2023, iar contractul trebuie finalizat în 3 ani (36 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, care trebuie garantate minimum 3 ani).

 

Am anticipat pașii și am pregătit licitația, cu toate documentațiile pe care le presupune aceasta, așa că am reușit să ne mișcăm repede și să introducem în licitație lucrarea, una de mare importanță pentru comuna Cernești, care va aduce un aport semnificativ creșterii calității vieții oamenilor, dar va genera și o devoltare economică, oferind investitorilor acces la infrastructura minimală, care lipsea. Acum așteptăm un constructor serios, pe care-l vom susține cu tot ce ține de noi, de administrație, pentru a putea demara munca efectivă la obiectivul de investiție și pentru a-l finaliza în parametri calitativi și de timp, a declarat, pentru 2mnews, primarul comunei Cernești, Mircea Aurel Deac.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here