ECONOMIE – Câte firme s-au înființat în Maramureș în prima lună de pandemie de coronaviroză

0
517

DATE OFICIALE. În 26 februarie 2020 a fost confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) pe teritoriul României. De atunci au trecut două luni. În luna martie 2020, conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, în Maramureș s-au înființat 133 de entități economice (pe structuri: 81 de SRL-uri, 33 de PFA-uri, 14 Întreprinderi Individuale, 4 Întreprinderi Familiale și o cooperativă agricolă).

 

În primele 3 luni ale anului 2020 (1 ianuarie – 31 martie), în Maramureș s-au înmatriculat doar 608 entități economice. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se consemnează o scădere cu 45,52% (în primele 3 luni din 2019, în județ s-au înmatriculat 1.116 societăți economice).

 

În dinamica națională în privința noilor înregistrări de entități economice, trendul descendent în primul trimestru al anului este prezent în toate județele (media națională fiind de -35,46%), Maramureș situându-se pe locul 14 la nivel național (din 42, județele + Capitala) în privința scăderii numărului de entități economice nou înregistrate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here