DUPĂ 32 DE ANI – În Maramureș se va construi prima parcare modernă pe un drum județean: cu loc de popas, teren de joacă pentru copii și toalete

2
13365

INVESTIȚIE. Prima parcare la standardele de civilizație actuală care va fi construită în Maramureș pe un drum județean va fi amplasată pe teritoriul administrativ al comunei Rozavlea, la kilometrul 25 al drumului județean DJ 186, pe partea stângă în sensul de mers spre Strâmtura.

 

Parcarea va fi de fapt un loc de popas de relaxare/odihnă, care pe lângă locurile propriu-zise de parcare va fi dotată cu mobilier urban, panouri informative, un loc de joacă pentru copii – asigurat cu gard pentru a împiedica părăsirea perimetrului – și grupuri sanitare, pe un teren în suprafata de circa 2.100 mp pe care în acest moment este amenajată o parcare (tipul arhaic), nemarcată, în mijlocul căreia se află amplasată o troiță.

 

Locul de joacă va fi prevăzut cu leagăne (unul fiind special pentru copii cu dizabilități) și diverse panouri cu jocuri (“conectează animale” – din care copii să învețe speciile de animalele care trăiesc în Munții Maramureșului -, joc x-zero ș.a.m.d.). De asemenea, pe amplasament se vor monta echipamente sport pentru exterior destinate adulților – pentru relaxarea mușchilor.

 

Întreg popasul va fi supravegheat video și iluminat cu tehnologie de tip LED, care se va alimenta de la panouri fotovoltaice – se ia în calcul și amplasarea unor puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice. Parcarea va avea spațiu pentru 18 vehicule, din care 15 pentru autoturisme, 1 pentru autoturisme persoane cu dizabilități și 2 pentru autocare. De asemenea se va construi un spațiu de staționare pentru cicliști și se vor amenaja spații verzi.

 

Studiul de fezabilitate deja este eleborat (din mai 2022, de firma bucureștean Customimage SRL), iar proiectul este în faza obținerii avizelor de mediu.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Am auzit vrăjeală asta și în (Piața Partizanilor)…. mobilier și alte aberații de joacă dar nu sunt în stare nici să monteze un banal indicator stradal și presa, ziariștii în general nu au curajul de a sesiza subiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here