DRUMUL SPRE FINALA EUROPEANĂ – Ce au scris suedezii de la Alingsås HK după înfrângerea la 6 goluri la Baia Mare și ce pregătesc pentru returul cu Minaur

0
609

EHF EUROPEAN CUP – SEMIFINALA. Sub titlul “Duș rece în România”, clubul suedez Alingsås HK a explicat fanilor înfrângerea la 6 goluri diferență din meciul tur al semifinalei EHF European Cup, cu Minaur, la Baia Mare. Suedezii consideră că eliminarea din sferturile de finală a Ligii naționale (și ratarea play-off-ului), în dauna lui IFK Kristianstad (care s-a impus miercuri, 20 aprilie, la Alingsås, cu 24-29), a cauzat o scădere semnificativă a încrederii în propriile forțe a handbaliștilor de la Alingsås HK.

 

Însă, extrem de sportivi, suedezii consideră că dubla manșă din semifinalele EHF European Cup ar fi trebuit să însemne o a doua șansă pentru handbaliștii clubului de a cuceri un trofeu.

 

Antrenorul Mikael Franzén a criticat începutul slab de meci al elevilor săi, precizând: “Prima repriză a fost una dintre cele mai proaste reprize din întreg sezonul. Am fost complet în afara jocului și am făcut o mulțime de greșeli tehnice simple. Apoi am avut o revenire, dar ne-am întors la greșelile de la început și până la final am pierdut la 6 goluri (am fi putut avea de recuperat o diferență mai mică dacă șutul lui Christoffer Thor în bară ar fi ricoșat în poartă, însă a ieșit în exterior).

 

În retur avem nevoie de tot sprijinul pe care îl putem primi din partea suporterilor. Minaur chiar au fost împinși de la spate de publicul lor! Au luat energie din atmosfera creată de suporterii lor și au speculat la maxim greșelile noastre. Din punct de vedere tactic nu ne-au surprins. În retur, cred că se poate recupera diferența de 6 goluri”.

 

Clubul suedez a mai subliniat (apreciativ) modul zgomotos de manifestare a publicului băimărean, pe care l-au aproximat la 1.800 de spectatori, și au avansat speranța că la retur vor fi prezenți, de asemenea, o mulțime de suporteri – la ultimul meci pe teren propriu, în sferturile de finală ale Ligii suedeze, au fost prezenți 1.579 spectatori (nordicii sunt scrupuloși).

 

Returul va avea loc sâmbătă, 30 aprilie 2022, de la ora 18.00 (ora României), la Estrad Alingsås. Biletele deja au fost puse în vânzare. Un bilet costă 48 de lei (100 coroane suedeze), sau cu reducere 24 de lei (50 de coroane suedeze) pentru minori și studenți.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here