EXCLUSIV – Câți angajați are cel mai mare spital din Maramureș și câți dintre aceștia sunt medici

0
5675
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare

ANALIZA UNEI ORGANIGRAME: SPITALUL JUDEȚEAN. Cea mai mare unitate spitalicească din județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, are în organigramă 2.179 de posturi însă din acestea sunt vacante 246 de posturi (aferente tuturor categoriilor de angajați din sistemul spitalicesc: medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, personal TESA, personal tehnic etc.).

 

Implicit, Spitalul Județean, cu toate structurile pe care le are în administrare, are 1.933 de angajați, toți în regim contractual. La aceștia se mai adaugă 9 medici rezidenți. Într-un clasament al celor mai mari angajtori din județ, Spitalul Județean s-ar situa pe locul 4, după cei trei mari angajatori privați: Aramis Invest, Eaton Electro Producție și UACE.

 

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare – Structura angajaților
Din cei 1.933 de angajați ai spitalului, 247 (12,78%) sunt medici și 73 sunt încadrați la “Alt personal medical cu studii superioare” (farmaciști, psihologi, kinetoterapeuți, logopezi, biologi, chimiști, fizicieni, sociologi, asistenți sociali).

De asemenea, 955 de persoane (49,41%) sunt încadrate ca personal mediu sanitar (majoritatea covârșitoare ca asistenți medicali, dar și asistenți farmaciști, registrator, statistician, tehnician de aparatură medicală).

Din totalul angajaților din Spitalul Județean din Maramureș, 456 de persoane (23,59%) sunt încadrate ca personal sanitar auxiliar (infirmiere, brancardieri, îngrijitori de curățenie etc.). Restul personalului angajat face parte din TESA și muncitori în aparatul funcțional.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here