DROGURI: INFRACȚIUNE VS. CONTRAVENȚIE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Refuz să-mi asum o decizie care poate afecta viitorul tinerei generații”

0
410
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

EXPLICAȚIE. Comisia juridică a Senatului a acordat marţi, 12 septembrie, în unanimitate, un  raport negativ unei iniţiativei legislative de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi înlocuirea sancţiunilor penale cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

 

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de deputaţi neafiliaţi, membri ai partidului REPER, sub pretextul aplicării unor practici valabile în alte țări europene, propuneau modificarea din infracțiune în contravenție a posesiei de canabis pentru consum propriu. Chiar dacă foloseau ca argument propunerea ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie utilizate pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire, asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

 

Chiar dacă inițiatorii proiectului au adus argumente, explicând că în alte ţări „prohibiţia totală a drogurilor a eşuat”, membrii Comisiei juridice au respins cu fermitate inițiativa.

 

Proiectul are, ca tehnică legislativă, foarte multe sincope iar eu nu pot să susţin, în România zilelor noastre, ca tineretul să poată deţine și consuma până până la 3 grame de canabis, faptă pedepsită doar cu o contravenție. Categoric nu vreau să-mi asum o decizie favorabilă în raport cu inițiativa depusă, măsură care ar genera efecte negative asupra tineretului, implict asupra stării și viitorului naţiunii pe care o servesc, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaş, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaş



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here